Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe wandelkaarten voor 10.000 kilometer plezier in provincie Brabant

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nieuwe wandelkaarten voor 10.000 kilometer plezier in provincie Brabant
Wandelen via knooppunten in Noord-Brabant maakt het mogelijk om eenvoudig jouw ideale wandeling uit te stippelen via een bewegwijzerd routenetwerk van ruim 10.000 kilometer. Met een nieuwe druk van de Brabantse wandelkaarten helpt VisitBrabant Routebureau, beheerder van de knooppuntroutes in Brabant, wandelaars op weg. Zo haal je nog meer plezier uit je wandeling. Dat meldt VisitBrabant Routebureau. 

De nieuwe wandelkaarten bieden een volledig en actueel overzicht van de knooppuntroutes in heel Brabant. Dankzij de schaal van 1:40.000 zijn alle paden en wegen duidelijk op de kaarten te zien, inclusief onverharde paden en zogenoemde laarzenpaden. "De nieuwe wandelkaarten geven de mooiste routes via het knooppuntennetwerk zeer gedetailleerd weer", vertelt Fabio Tat van VisitBrabant Routebureau. "Doordat ook de ondergronden zichtbaar zijn, bepaal je zelf hoe avontuurlijk de wandelroute gaat zijn."

Knooppunten 

Wandelen via het systeem van knooppunten werkt heel eenvoudig. Een wandelaar stippelt zijn route uit op de wandelkaart en loopt dan van knooppunt naar knooppunt. Langs de routes staan informatiepanelen met een kaart van het wandelroutenetwerk. Het is een ideale manier om de verrassende Brabantse dorpen en steden of prachtige natuurgebieden te ontdekken. De nieuwe wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij diverse Brabantse VVV-kantoren, Toeristische Informatiepunten en zijn online te bestellen via de webshop van VisitBrabant. De adviesprijs bedraagt 5,95 euro per kaart. 

Belevingsroutes 

Meer wandelaars dan ooit trekken er in Brabant op uit. In de online routeplanner van VisitBrabant Routebureau op routesinbrabant.nl worden dit voorjaar weer veel nieuwe wandelroutes gelanceerd. "Met name de onlangs gelanceerde belevingsroutes, die ook via het knooppuntennetwerk lopen, zijn populair",  aldus Fabio Tat. "Tijdens deze routes word je als wandelaar in een verhaal of thema meegenomen. Denk aan kloosterrondwandelingen, de Liberation Route Brabant, foodroutes of wandelingen rondom Van Gogh. Dit geeft meteen een extra dimensie aan al het natuurschoon en de culturele hotspots die Brabant te bieden heeft."

Door: Nationale Recreatiegids 

29 februari '24 ( 8:38)

Nieuwe wolvenbeleid Gelderland gaat in lente in

Het nieuwe wolvenbeleid van de provincie Gelderland moet per april of mei ingaan, zei verantwoordelijk gedeputeerde Harold Zoet (BBB) woensdag tijdens een debat in het provinciehuis. Wolven in Gelderland die meerdere malen goed beschermd vee aanvallen, moeten volgens het plan onder voorwaarden kunnen worden afgeschoten. Ook mogen vanaf deze lente wolven in de hele provincie worden verjaagd met een paintballgeweer.

29 februari '24 ( 8:37)

Rapport: groot deel Nederlandse natuur overbelast door stikstof

Het overgrote deel van de Nederlandse natuur zal in 2030 nog steeds overbelast zijn met stikstof. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het RIVM en Wageningen University & Research (WUR). In de wet staat dat minimaal de helft van alle stikstofgevoelige gebieden in 2030 geen last meer mag hebben van een te hoge stikstofneerslag. Met beleid dat tot nog toe concreet is uitgewerkt, komt dit percentage volgens een woensdag verschenen rapport uit op 31 procent.

29 februari '24 ( 8:32)

EU-natuurwet kost veel, maar levert meer op

DEN HAAG (ANP) - De uitvoering van de Europese Natuurherstelverordening kost Nederland tot 2050 zo'n 76 miljard euro, maar levert ook meer dan 129 miljard euro op. Dat blijkt uit een schatting van adviesbureaus Berenschot en Arcadis, die demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) woensdag met de Tweede Kamer heeft gedeeld. "De kosten van niets doen zijn vele malen hoger."

28 februari '24 (13:14)

Op de elektrische deelfiets door recreatiegebieden in Noordoostpolder toeren

Gemeente Noordoostpolder wil recreatiegebieden toegankelijker maken. Daarvoor start de gemeente in het voorjaar met een proef waarbij elektrische deelfietsen bij recreatiegebieden worden geplaatst. Die komen bij vijf gebieden, namelijk in Kraggenburg, het Waterloopbos, het Kuinderbos, op Schokland en bij Wellerwaard, meldt de Stentor.

28 februari '24 (11:17)

Deze gids voert je langs de mooiste treurige plekken van het land

Je wilt een leuke route maken of een mooie bezienswaardigheid bezoeken. Hartstikke fijn, maar op een gegeven moment is het wel eens gebeurd met al die miljoenen groene, fraaie (fiets)routes en attracties. Zin in iets anders? Dan kan de gids Treurtrips je mogelijk helpen. Die brengt je langs de mooiste treurige plekken van Nederland, meldt Fietsersbond.

28 februari '24 (10:06)

Verzet tegen bomenkap Naarderbos: 'Absurd plan'

De bomenkap langs het Naarderbos om een honderden meters lange geluidswal te plaatsen, moet worden tegengehouden door de provincie. Tenminste, dat stelt de provinciale fractie van de Partij voor de Dieren. Volgens de partij leidt de bomenkap in het gebied tot afbraak van de leefomgeving van beschermde dieren die daar leven, meldt NH Nieuws.

28 februari '24 ( 9:38)

Ruim 4 ton voor nieuwe belevingsroute Yerseke Moer

Een nieuwe route die door het natuurgebied Yerseke Moer loopt en waarbij je langs beleefpunten loopt en leert over de omgeving en de geschiedenis. De provincie Zeeland maakt meer dan 400.000 euro voor vrij, zodat het Zeeuwse Landschap aan de slag kan om een belevingsroute te realiseren, meldt provincie Zeeland.

27 februari '24 (11:24)

‘Modderplassen in natuurgebieden bedreiging voor broedvogels’

Door de vele regen ontstaan er onbegaanbare paden in natuurgebieden. Dit volgens IVN Natuureducatie een bedreiging vormen voor broedende vogels en andere dieren die bezig zijn met hun voortplanting. Veel wandel- en fietspaden staan vol modderplassen, waardoor bezoekers de neiging kunnen hebben om van de paden af te wijken. Dat kan echter negatieve gevolgen hebben voor broedende dieren. Daarom wil de natuurorganisatie mensen op het hart drukken om goede schoenen aan te trekken en op de paden te blijven.

27 februari '24 ( 9:24)

Voorjaarsvoordeel bij Interrail: 15% korting

Interrail heeft sinds 20 februari jl. een voorjaarssale van 15%. Deze korting is geldig op alle ‘flexi passen’ en op alle ‘doorlopende passen’. De actie loopt tot 5 maart dit jaar.

26 februari '24 (15:18)

E-bike marktleider in 2023, iets minder fietsen verkocht

De verkoop van nieuwe fietsen in Nederland is vorig jaar wat gedaald. Volgens cijfers van brancheverenigingen RAI en BOVAG bedroeg de verkoop van nieuwe tweewielers in totaal 804.000 stuks, tegen 855.000 in 2022. Daarbij nam de elektrische fiets een marktaandeel in van ruim 56 procent, goed voor 453.000 stuks.