Nieuwe fietstunnels en viaducten gedoopt door bewoners uit Overijssel

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het publiek werd begin dit jaar gevraagd om een naam te bedenken voor een reeks nieuwe wegwerken uit het project Vechtdal Verbinding. Met de komst van deze nieuwe tunnels en viaducten is het Overijsselse Vechtdal nu bereikbaarder dan ooit. De bouw van de wegwerken zullen een sterke impuls geven aan de mogelijke fietsrecreatie in de omgeving. Dit meldt de provincie Overijssel.   

Nieuwe namen

De namen zijn verwijzingen naar historische streken en panden uit de plekken Dalfsen en Oudleusen. Het viaduct op Nieuwleusnerdijk bij de Hessenpoort heet sinds kort ‘De Hessen’. De zogenaamde fly-over bij Varsen heet nu ‘Varsenerveld’. De fietstunnels langs de N340 zijn veranderd in ‘Welsum’, ‘De Wolfkamp’, ‘Wildbaan’ en de historisch beladen naam ‘De Landskroon’.

Herberg De Landskroon 

De laatste benaming heeft zeer oude wortels in de lange geschiedenis van deze provincie. De Landskroon is namelijk gebouwd nabij een zeer oude herberg uit de zeventiende eeuw. Destijds schreef men de naam als ‘De Croene’ en werd de herberg beheerd door een familie uit Oudleusen. In 1870 moest de herberg plaatsmaken voor een boerderij maar de nalatenschap van De Landskroon is nooit verloren gegaan dankzij de inspanningen van de Historische Vereniging in Dalfsen.

In Overijssel kun je geweldig fietsen. Zo kun je een bezoek brengen aan het statige Landgoed Den Berg (zie afbeelding). De omgeving is rijk aan fietsvriendelijke paden, bosrijke natuur en prettige horecagelegeden. 

Door: Nationale Recraetiegids