Gloednieuwe wandelroutes langs al het groen van het Groene Hart

Tussen IJsselstein en Goude kun je het Hollandse IJsselpad wandelen. Deze route van rond de 37 kilometer verbindt een paar pittoreske plekjes in de Utrechtse natuur. Dankzij herkenbare bewegwijzering kunnen wandelfans met gemak hun weg vinden. Dit meldt het AD. 

Veelzijdig 

Het is een veelzijdige route met een groot aantal alternatieve paadjes en weggetjes. In totaal gaat het om vier grote rondjes, 21 kleinere ommetjes en tips om onderweg van alles te beleven. Nieuwsgierigere wandelaars kunnen even ontspannen bij één van de interessante wandelverhaaltjes die verspreid zijn over het gebied.

Dankzij Platform De Utrechtse Waarden kwamen de wandelroutes tot stand in samenwerking met een aantal gemeentes uit de provincie Utrecht. De wandelpaden zijn bedoeld voor jong en oud, voor fanatiekelingen en amateurs.

Natuur 

Naast wandelen moet er ook ruimte zijn voor ontspanning. Daarom zijn de paden aangesloten op verscheidene terrasjes in oude Hollandse dorpen. Langs mooie haventjes en bescheiden landbouwgronden kun je tussendoor lekker uitrusten met een biertje of een frisje. De natuur is daarnaast rijk aan vogels en zoogdieren die je niet elke dag tegenkomt.

Op de website hollandseijsselpad.nl kun je alle routes vinden. 

Door: Nationale Recreatiegids