Nieuwe bushalte door broedende vogels bij Recreatieoord Binnenmaas

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In recreatieoord Binnenmaas is een tijdelijke bushalte gebouwd. Een aantal broedende vogels hebben de bouw van twee nieuwe bushaltes uitgesteld. Buslijn 167 is vanaf 1 mei beschikbaar in de nabije omgeving van Recreatieoord Binnenmaas. Dit meldt de provincie Zuid-Holland. 

Broedseizoen

Toen de bouw van twee bushaltes bij  kruispunt N217/Vrouwe Huisjesweg startte werden er in de directe omgeving verschillende vogelnesten aangetroffen. Eén van de nesten was afkomstig van de buizerd, een steeds vaker voorkomende roofvogel. Volgens de wet zijn hun nesten in het broedseizoen beschermd tussen de periode 15 maart en 15 juli.

Lijn 167 

Reizigers kunnen voorlopig instappen bij recreatieoord Binnenmaas. Via lijn 167 is het mogelijk om op busstation Heinenoord over te stappen. Vanaf hier loopt een verbinding naar de lijnen Hoeksche Waard en naar Rotterdam.

De provincie Zuid-Holland is actief in een groot aantal gebieden. Hieronder vallen Zuid-Holland Noord, Drechtsteden, Molenlanden, Gorinchem, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Inwoners van de provincie kunnen deze website in de gaten houden voor meer reisinformatie.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Provincie Zuid-Holland