Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel mensen waren aan het strand te vinden op warme tweede paasdag

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Een record zit er niet in, maar deze paasdagen gaan wel hoog eindigen in de lijst van zonnigste ooit. Volgens de meteorologen van Weer.nl is het aantal zonuren sowieso goed voor een notering in de top-3 tijdens Pasen sinds het begin van de metingen. De combinatie met aangename temperaturen maken het goed weer om naar buiten te gaan. Zo is het strand in trek.

In Scheveningen is de toeloop van mensen ook op tweede paasdag zo groot dat alle parkeerplaatsen zijn gevuld. De gemeente Den Haag, waar de badplaats onder valt, adviseert badgasten om met fiets, openbaar vervoer of deelscooter te komen. Ook zondag vroeg de gemeente dat al.

Zonuren 

Weer.nl becijfert dat de paasdagen in totaal ruim 24 tot 25 zonuren zullen tellen in De Bilt. Dat is goed voor een plek in de top-3. Het record aan zonuren werd gevestigd in 2019. Toen was het verspreid over de twee paasdagen in totaal 26 uur zonnig in De Bilt.

"Qua temperatuur verlopen de paasdagen warmer dan normaal, maar extreem warm is het niet" met een graad of 19, voegen de meteorologen eraan toe.

Strandtenten 

Bij strandtenten aan de Nederlandse kust is het dan ook druk met gasten die genieten van eten en drinken. Bij Beachclub Copacabana in Scheveningen is het vol met mensen, laat een medewerkster weten. "Het is al de hele dag heel druk en we hopen dat dit nog even doorgaat."

Dat geldt ook voor Beachclub Bloomingdale in Bloemendaal. "Het is lekker om op het strand te vertoeven", aldus de eigenaar. "Je ziet dat mensen het heerlijk vinden om even uit te waaien."

File op N57

Ook in Zeeland is het traditioneel druk met Pasen. In de namiddag was dat onder meer te merken door file op de N57, meldde de ANWB. Dat is een van de hoofdwegen waarover mensen de provincie weer uit rijden.

Door: ANP 

12 april '24 (13:39)

Weinig toiletten op Noord-Hollandse stranden: ‘Mensen poepen in de duinen’

Neem naast een handdoek en een schep ook een emmertje mee als je naar een strand in Noord-Holland gaat. Er zijn namelijk veel te weinig openbaar toegankelijke wc’s op de stranden langs de Noordzee. Dat zegt de Toiletalliantie van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Het leidt tot vieze gevolgen. “Mensen plassen of poepen in zee of in de duinen”, meldt NH Nieuws.

12 april '24 (11:18)

Gemeente Arnhem druk in de weer met klimaat en vergroenen

De gemeente Arnhem is druk bezig om zijn steentje bij te dragen aan de verduurzaming en vergroening van het land. Om daad bij woord te zetten is de gemeente de afgelopen tijd druk bezig geweest met het verkennen en uitvoeren van manieren om te vergroenen. Zo worden er in de haven van Arnhem de komende tijd 17 bomen geplant en wordt er 1221 vierkante meter extra groen aangebracht. Daarnaast opende de gemeente de nieuwe doorfietsroute van Arnhem naar Velp, meldt de gemeente.

12 april '24 (10:12)

'Laat geldpotjes van gemeenten voor groene tuin niet liggen'

Veel mensen kunnen een beroep doen op de geldpotjes van gemeenten om hun tuin te vergroenen. Nederlanders met woningen, waarvan de tuinen volop zijn betegeld en het in de zomer snikheet is, of waar de tuin na een plensbui onder water staat, kunnen er goed aan doen om de subsidies van hun gemeenten te checken. Uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer blijkt namelijk dat ruim de helft van de gemeenten in ons land hiervoor geldpotjes heeft. IVN Natuureducatie roept mensen daarom op om in actie te komen: voor de eigen gezondheid, maar natuurlijk ook voor de flora en fauna in tuinen.

11 april '24 (11:29)

Wandelnetwerken vaak gebruikt en scoren vooral in Drenthe goed

Uit onderzoek van Stichting Wandelnet blijkt dat wandelnetwerken vaak worden gebruikt door wandelaars. Ruim 70 procent van de 3.000 ondervraagden uit de provincies Drenthe, Overijssel, Utrecht en regio’s Noord- en Midden Limburg en Zuid-Limburg loopt weleens op een route van een wandelnetwerk. In Drenthe zijn ze vooral enthousiast over de duidelijkheid en vindbaarheid van de bewegwijzering. Gemiddeld scoren de wandelnetwerken een 8,0. Dit meldt Wandelnet.

09 april '24 ( 8:54)

Limburg hoopt fietstoerisme te spreiden met extra route Gold Race

Limburg hoopt de grote hoeveelheid fietstoeristen in het zuiden van de provincie wat beter te spreiden door het aantal routes van de Amstel Gold Race uit te breiden. Drie delen van het parcours van de Nederlandse wielerklassieker, die komende zondag weer wordt verreden, zijn al jarenlang met bordjes aangegeven zodat ook amateurwielrenners ze kunnen rijden. Daar is nu een extra route bij gekomen, die wat noordelijker ligt.

09 april '24 ( 8:48)

Hinder voor treinreizigers in meivakantie om werkzaamheden

De stations Amsterdam Centraal, Zwolle en Tilburg zijn tijdens de meivakantie slecht te bereiken per trein, of zelfs onbereikbaar. Dit komt door werkzaamheden op het spoor, melden NS en ProRail maandag.

08 april '24 (10:55)

Startbewijzen Bossche Vestingloop liepen hard dit jaar

Een primeurtje voor de Bossche Vestingloop: voor het eerst in achttien edities zijn alle tienduizend startbewijzen vergeven voor het evenement op 26 mei. Dat meldt Brabants Dagblad.

08 april '24 ( 9:41)

Saharazand kleurt Nederlandse hemel rood en oranje

Mensen die gisteravond buiten waren of vanuit hun huis de lucht in keken, zagen dat een prachtige rood-oranje gloed de hemel in het land kleurde. Dit werd veroorzaakt door overwaaiend Saharazand in de lucht. Daardoor was er een heldere gloed in de lucht.

05 april '24 (12:59)

Drenthe heeft ambitie om wandelprovincie van Nederland te worden

Drenthe wil naast fietsprovincie ook wandelprovincie worden. Om dat doel te halen heeft de provincie een wandelnetwerk aangelegd dat volledig op elkaar aansluit. Hiermee kun je in theorie een wandeling maken door Drenthe van in totaal 11.000 kilometer lang, meldt Dagblad van het Noorden.

03 april '24 (13:28)

Camping en natuurgebied op Vlieland deels onder water door regenval

De afgelopen winter kan worden gekenmerkt als druilerig, met veel neerslag. Vlieland weet dat als geen ander. Het eiland heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van een hoog grondwaterpeil. Zo staan niet alleen een aantal fietspaden onder water, maar kampt ook camping Stortemelk met een stortvloed aan water, meldt Omroep Friesland.