Herdenkstenen geplaatst langs historische bevrijdingswandelroute

De Liberation Route Europa heeft sinds kort enkele herkenningspunten gekregen. Dankzij zogeheten ‘Vectors of Memory’ kunnen wandelaars nu nog gemakkelijker in de voetsporen treden van het geallieerde leger dat Wes-Europa bevrijdde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit meldt Arenalokaal. 

77 jaar vrijheid 

77 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. Ter nagedachtenis zijn er nog altijd fanatieke wandelaars die deze culturele route van 10.000 kilometer bewandelen. De route loop praktisch vanaf London, langs Normandië en richting Berlijn. In het Noord-Brabante Keent zijn daarom nu extra wegwijzers geplaatst om wandelaars een extra gevoel van richting te geven.

Erfgoed 

De route neemt de reiziger mee langs musea, monumenten en begraafplaatsen. Via dit springlevende erfgoed krijgen wandelaars een idee van de belangrijkste gevechten en de grootste offers. Door de route is het mogelijk om in directe verbinding met het verleden te staan.

Op 5 mei zal Bevrijdingsdag in het teken staan van 77 jaar vrijheid. De aangesloten Nederlandse instellingen op de Liberation Route zullen tijdens deze dag allemaal gedenkactiviteiten organiseren.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Arenalokaal