Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eilandhoppen van Vlieland naar Schiermonnikoog met het hele gezin

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De Wadden zijn één van de meest bijzondere ecosystemen in Nederland. Tussen het Nederlandse vaste land en de vijf eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog scheppen zoet en zout water een unieke leefomgeving. Hoewel de overtocht naar één van de individuele eilanden al een bijzonder ervaring op zich is, kunnen Waddenfanaten nu ook van eiland naar eiland reizen. Dit meldt reisorganisatie Waddenhop.  

Plezier voor het hele gezin 

De reis duurt in totaal negen overnachtingen. Het arrangement is speciaal afgestemd op gezinnen. Tijdens een bezoek aan ieder eiland kunnen volwassenen en kinderen in tenten slapen op één van de aangesloten campings. Ontbijt is hierbij inbegrepen, fietsverhuur is beschikbaar op ieder eiland.  Onderweg kun je zeehonden waarnemen, strandzeilen met echte professionals of lekkere drankjes drinken op één van de vele terrassen.

Van Vlie naar Schier 

Op het eerste eiland Vlieland is het mogelijke om mee te reizen met de Vliehors Express, een grote truck die reizigers meeneemt over de ongerepte natuur van het eiland. Op Terschelling bestaat er de mogelijkheid om te kanoën in de Waddenzee als het weer het toelaat. Te Ameland wordt er een Waddenzwerftocht georganiseerd, waarbij reizigers op zoek gaan naar kokkels en schelpen. Vanaf Ameland reist men met een historisch zeilschip naar Schiermonnikoog. Hier is het mogelijk om tijdens de laatste dagen het dorp te ontdekken. Schiermonnikoog is door de dunbevolkte omgeving de uitgelezen plek voor natuurliefhebbers.

Reizigers kunnen weer gratis met de boot terug vanaf Schiermonnikoog naar Lauwersoog, op zo’n 30 minuten van de stad Groningen. Voor informatie over de Waddenhop-arrangementen is deze link beschikbaar.

Door: Nationale Recreatiegids

24 april '24 (10:25)

Provincie Groningen zet in op de voetganger

De provincie Groningen heeft een nieuw beleid opgesteld voor mensen te voet. In de ‘loopagenda 2024-2027’ staat beschreven hoe de provincie de komende jaren met onderzoeken, samenwerkingen en subsidies gaat bijdragen aan een veilige en aantrekkelijke provincie voor voetgangers. Daar is 1 miljoen euro voor uitgetrokken, meldt de provincie.

23 april '24 (12:44)

Gemeente Utrecht zet subsidie Verkeerstuin stop: petitie gestart

Per 1 januari 2025 wordt het voortbestaan van de Verkeerstuin Utrecht een stuk lastiger. Vanaf dat ontvangt de verkeerstuin namelijk geen subsidie meer. Die bijdrage van 40.000 euro is cruciaal om de deuren open te kunnen houden, aldus RTV Utrecht.

23 april '24 (11:54)

Na grondige restauratie is Jachtslot Mookerheide weer open voor publiek

Bezoekers van de Mookerheide bij Nijmegen kunnen vanaf afgelopen weekend hun wandeling door het natuurgebied weer uitbreiden met een bezoekje aan het jachtslot. Die is de afgelopen jaren door Natuurmonumenten weer in oorspronkelijke stijl herteld en heropende afgelopen weekend weer haar deuren. Aan het interieur en exterieur van het hoofdgebouw en de zijvleugel van het slot zijn in de kenmerkende Jugendstil gerestaureerd, meldt Natuurmonumenten.

22 april '24 (12:31)

‘Meer Nederlanders vergroenen hun tuin’

Het klinkt lekker makkelijk: je tuin volgooien met tegeltjes en er nooit meer naar omkijken. Ongeveer de helft van de tuinen in Nederland is betegeld of ligt vol met stenen of grind. Maar dat lijkt af te nemen: steeds meer mensen wippen de tegels en stenen uit de grond om plaats te maken voor groene planten, bloemen en struiken, meldt NOS.

22 april '24 (12:11)

Excursie voor het bestuderen van eetbare planten

De Hengelose Karin de Vries wil graag haar passie voor de natuur delen met anderen. Daarom volgt zij de natuurgidsenopleiding bij IVN Hengelo. Voor het afronden van deze opleiding moest De Vries eerst haar eindopdracht uitvoeren. Samen met twee collega’s van het IVN heeft zij een excursie georganiseerd. Tijdens deze excursie werden eetbare planten bestudeerd, aldus Huis aan Huis Enschede.

19 april '24 ( 9:54)

Gemeente Amsterdam wil aantal riviercruiseschepen in de stad halveren

Amsterdam moet leefbaar zijn en blijven, voor bewoners én bezoekers. Vanwege deze insteek heeft de gemeente besloten om maatregelen te nemen tegen overtoerisme. De gemeente wil dit doen door het aantal riviercruiseschepen de komende vijf jaar halveren tot maximaal 1.150 in 2028. Het moet zorgen voor een vermindering van de drukte en meer leefbaarheid, aldus de gemeente Amsterdam.

17 april '24 (11:03)

‘Natuurgebieden in zee ondermaats beschermd’

Nederlandse natuurgebieden in zee worden veel meer met sleepnetten bevist dat die in Duitsland, Denemarken en Spanje. Nederland is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totaal aantal visuren: 2,1 miljoen van de 4,4 miljoen visuren gemeten tussen 2015 en 2023. In Nederland wordt ook het grootste oppervlak van de beschermde zeebodem bevist, namelijk 71 procent. Die resultaten staan in een internationaal onderzoek naar visserijdruk binnen Natura 2000-gebieden in zeven Europese landen, dat deze week is gepubliceerd door Seas At Risk en Oceana. Dat meldt Stichting De Noordzee.

16 april '24 ( 9:36)

ANWB voegt nieuw boek toe aan 'Allermooiste'-serie

Vanaf vandaag is het nieuwe ANWB-boek ‘Het allermooiste van Nederland’ verkrijgbaar. Het boek biedt onder andere een selectie uit de vijf bestsellers van de Allermooiste-serie. Naast vestingsteden, dorpen en kastelen, zijn nieuwe bezienswaardigheden als buitenplaatsen, vuurtorens, molens, boerderijen en andere bijzondere monumenten, zoals de Oosterscheldekering of Klooster Ter Apel, opnemen.

15 april '24 ( 9:33)

Stilte voor de storm: vanmiddag onweer en hagel

Ondanks dat het afgelopen weekend en de maandagochtend rustig en zonnig verliepen, schuilt er minder zonnig weer achter. Vanaf maandagmiddag trekken er zware buien over het land. Het KNMI heeft inmiddels code geel afgekondigd voor het hele land vanaf 13:00 uur, meldt NOS.

15 april '24 ( 8:53)

Nationale Bijentelling voor het eerst tien dagen lang

Duizenden vrijwilligers gaan vanaf maandag weer bijen tellen in hun omgeving tijdens de zevende editie van de Nationale Bijentelling. De telling duurt dit jaar voor het eerst tien dagen lang, in plaats van een weekend.