Hike gadgets

Misschien ben je gek op wandelen en ben jij altijd van de partij bij de avondvierdaagse. Dan is hiken wellicht ook iets voor jou. Ben je graag sportief bezig en schrik jij niet terug voor een pittige hike? Dan wil je natuurlijk wel de juiste gadgets bij de hand hebben. Hieronder vind je een aantal onmisbare gadgets die je kunt gebruiken tijdens een pittige hike.

1. Een outdoor horloge of smartwatch

Natuurlijk wil jij ook tijdens het hiken wel bij de tijd blijven. Een outdoor horloge beschikt vaak over GPS, maar ook over allerlei andere handige extra’s die je van een slim horloge mag verwachten. Een smartwatch is de ideale keuze voor sporters, omdat je hierop bijvoorbeeld je stappen bij kunt houden, maar ook je hartslag en verbrande calorieën worden gemonitord. Een echte musthave tijdens het hiken dus!

2. Goede wandelstokken

Tijdens een hike is het fijn om wat extra steun te hebben. Er zijn allerlei soorten wandelstokken, zoals Nordic walking sticks, gewone wandelstokken en wandelstokken met een zitje. Afhankelijk van je leeftijd en jouw behoeften kun je passende wandelstokken kiezen. Het is belangrijk om te letten op het gewicht van de wandelstokken, tenslotte wil je geen zware wandelstokken meeslepen tijdens het hiken. Verder is het goed om op de punt te letten. Sommige wandelstokken zijn zo ontworpen dat ze schokken op kunnen vangen en dus comfortabeler zijn dan andere wandelstokken. Let bovendien goed op de lengte van de wandelstokken. De meeste wandelstokken zijn verstelbaar in lengte. Dit is echt belangrijk om de wandelstokken helemaal aan jouw wensen aan te passen.

3. Comfortabele wandelschoenen en -sokken

Comfortabele wandelschoenen en -sokken vormen de basis van een prettige wandelen. Dat geldt ook voor hiken. Met de juiste wandelschoenen staat of valt je hike, zowel letterlijk als figuurlijk. Tenslotte wil je goede grip hebben op de ondergrond, maar wil je ook jouw voeten zoveel mogelijk steun geven. Ook je sokken zijn erg belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld voor echte wandelsokken kiezen met verstevigde hielen. Een andere keuze zijn compressiesokken voor extra stevigheid. Deze zorgen voor een goede bloeddoorstroming en zijn vooral ideaal wanneer je vaak lange afstanden wandelt.  

4. Voetencrème

Je wilt er natuurlijk niet aan denken dat je voeten beschadigd raken door het vele wandelen, maar toch ligt dit gevaar altijd op de loer. Met de juiste voetencrème verzorg jij jouw voeten optimaal. Je kunt dit het beste al preventief gebruiken, om de huid van jouw voeten goed te hydrateren en zo minder kans te lopen op blaren of zere plekken. Maar ook wanneer het daarvoor al te laat is, en je voeten al pijnlijk zijn, is een voetencrème een aanrader. Dit kan de pijn verzachten en de huid verzorgen. 

5. Outdoor rugzak

Hiken doe je nu eenmaal buiten en dat betekent ook dat het niet altijd droog zal zijn. Met een outdoor rugzak ben je daarop voorbereid. Je hebt meteen de ruimte om handige spullen mee te nemen, maar een outdoor rugzak is doorgaans ook waterdicht. Wel zo fijn als je je camera of smartphone meeneemt tijdens regenachtig weer.