Leuke wateractiviteiten

Ben jij het liefst altijd aan het water te vinden? Dan zal jouw vakantie waarschijnlijk naar een bestemming zijn waar je volop water om je heen hebt. Of dat nu de Atlantische Oceaan is, de Oostzee of een rivier als de Donau, in en om het water zijn altijd leuke activiteiten te doen. Hieronder hebben we 5 leuke wateractiviteiten op een rij gezet die je tijdens je vakantie kunt doen. 

1. Snorkelen

Als je eenmaal gaat snorkelen, zal je merken dat er onder water een wereld voor je opengaat. Als je bijvoorbeeld in de Middellandse Zee gaat snorkelen, dan zie je dat de wereld onder water misschien nog wel kleurrijker is dan boven water. Voor duiken moet je doorgaans de nodige certificaten hebben, maar snorkelen kan iedereen. Natuurlijk is het dan wel fijn als je je eigen uitrusting hebt. Deze neemt niet veel plaats in je bagage in. Zoek het beste snorkelmasker en neem een kijkje onder water!  

2. Skimboarden

Je ziet het steeds vaker, ook in Nederland: skimboarden. Skimboarden doe je in principe op een dunne laag water, waardoor je dit vaak ziet bij de vloedlijn aan het strand. Dit heet flatland skimboarding. Je zal trucjes zien die je wellicht bekend voorkomen van het skateboarden. Ervaren skimboarders kunnen echter ook golven aan, net zoals je bij surfers ziet. Daarbij begin je dan op de golf en rijd je die als het ware uit tot het strand. Dit wordt ook wel wave skimboarding genoemd. Ben jij al om? Een skimboard kopen is dan het enige wat nog rest!

3. Suppen

Suppen is een sport voor iedereen die het graag rustig aandoet. Het is heel rustgevend om over het water te peddelen, maar het is ook nog eens goed voor je lichaam. Met deze sport kun je je buikspieren en core echt trainen. Gemiddeld verbrand je zo’n 400 calorieën per uur, beslist de moeite waard dus. Suppen ontstond oorspronkelijk op Hawaii, maar inmiddels wordt het overal ter wereld gedaan. 

4. Zeilen

Lekker de wind in je haren voelen? Zeilen kan ook echt een sport zijn. Er zijn zowel kleine zeilboten als grote zeiljachten, dus aan jou de keuze waar je je het prettigst bij voelt. Hoe kleiner de zeilboot, hoe meer je zelf moet doen. Wanneer je voor het eerst gaat zeilen, kun je het beste voor een kielboot kiezen, omdat deze boot stabiel op het water ligt. Dit is ook minder intensief dan bijvoorbeeld met een zwaardboot. Huren is een optie, maar boten delen is vandaag de dag ook populair. Verder kun je zeilen het beste eerst onder de knie krijgen op een plas, waar er in Nederland natuurlijk genoeg van zijn. Op die manier blijft het overzichtelijk en kun je je echt op het zeilen zelf concentreren.  

5. Kitesurfen

Ga jij liever voor een wat ruigere watersport, dan is kitesurfen wellicht iets voor jou. Hierbij trotseer je vaak weer en wind, want hoe hoger de golven, hoe mooier het is. Natuurlijk moet de situatie wel veilig zijn, dus houd de berichten altijd goed in de gaten. Aan de kust is men altijd veel bezig met kitesurfen. In Nederland staat er bijna altijd wel wind, waardoor kitesurfen vaak een optie is. Dankzij een isolerend surfpak, heb je ook tijdens de herfst en winter minimaal last van de kou.