Normal_rss_entry-321474

De ANWB verwacht grote verkeersdrukte op de Europese wegen komend weekend, omdat miljoenen vakantiegangers naar hun bestemming reizen of juist naar huis terugkeren. Vooral op zaterdag zal het naar verwachting druk zijn. Reizigers kunnen dan ook te maken krijgen met langere reistijden, meldt de bond.

Vrijdagochtend wordt het volgens de ANWB al drukker op de Franse snelwegen. Zaterdag kunnen de eerste files te ontstaan rond Parijs en op de A6/A7, beter bekend als de Route du Soleil. Ook bij onder meer de Mont Blanc-tunnel in de N205, op de grens met Italië, worden lange wachttijden verwacht. Verkeersdrukte is ook voor Italië voorspeld, vooral op zaterdag op de A14 tussen Bologna en Rimini.

Ook in het noorden en zuiden van Duitsland zal het naar verwachting drukker worden. Zo meldt de Duitse reisorganisatie ADAC dat er onder andere veel automobilisten op weg gaan naar Italië en Kroatië. Ook zorgen meer dan achthonderd wegwerkzaamheden voor hinder. Vermoedelijke knelpunten zijn onder andere de A3, van Passau tot het Oostenrijkse Suben, en de A5 rond Karlsruhe.

Gotthardtunnel

Verder kan men op de wegen in Oostenrijk op veel verkeersdrukte rekenen, waaronder op de A10/A11, tussen Salzburg, Villach en de Sloveense grens. In Zwitserland moet op de A2 voor de Gotthardtunnel het hele komende weekend rekening worden gehouden met files.

Tot slot wordt ook in Spanje grote drukte verwacht komende zaterdag, zowel noord- als zuidwaarts. Mensen die de grootste verkeersdrukte willen vermijden kunnen volgens de ANWB het beste pas zaterdag na 10.00 uur vanuit Nederland vertrekken, of op zondag reizen.

Door: ANP