Normal_rss_entry-304887

Het aantal verkeersslachtoffers nam vorig jaar af omdat het door coronamaatregelen rustiger was op de weg, maar dat was niet echt te merken bij voetgangers, fietsers, brommers en andere tweewielers. In deze groep kwetsbare verkeersdeelnemers was amper een daling te zien. Dat meldt verkeerskundig ICT-bureau VIA, die jaarlijks verkeersongevallen in kaart brengt aan de hand van gegevens van de politie en verzekeraars, na berichtgeving in het AD.

De coronamaatregelen hebben volgens VIA duidelijk gezorgd voor een daling van het aantal verkeersongevallen. In de periode van maart tot en met december waren er 23 procent minder verkeersongevallen dan te verwachten viel op basis van eerdere jaren. Het is aan de cijfers af te lezen dat er lockdownmaatregelen werden genomen in maart en april en vanaf oktober. In deze maanden nam het aantal ongelukken duidelijk af.

Ook het aantal slachtoffers nam af, al was die daling minder sterk. Vanaf maart vorig jaar waren er 13 procent minder gewonden en sterfgevallen in het verkeer dan te verwachten viel.

Door: ANP