Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Schaatsicoon Kramer: Elfstedentocht momenteel niet heel urgent

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Als het aan schaatsicoon Sven Kramer had gelegen, had het bestuur van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden nog even gewacht met een definitief 'nee' tegen de Tocht der Tochten in de huidige pandemie. "Zelf had ik liever mijn kaarten nog even tegen de borst gehouden om te kijken wat er mogelijk is. Maar ja, dat hebben zij niet gedaan en ik snap wel dat het nu moeilijk is om dat te heroverwegen. Ik zou er nog wel een keer naar willen kijken, maar ik denk niet dat het op dit moment nog heel urgent is", doelde de 34-jarige Fries op de recente weersvoorspellingen.

Deelname aan de Elfstedentocht is al heel lang een droom van de viervoudig olympisch kampioen op de langebaan. "Volgens de laatste berichten zet de dooi eind volgende week alweer in", beseft Kramer, wiens opa Hendrik en vader Yep de legendarische Elfstedentocht al wel reden. "Het is allemaal dus voorbarig, maar ik vind het ook voorbarig om het aan de voorkant meteen definitief te schrappen. Er zijn natuurlijk veel meer ideeën en opties dan alleen maar het niet laten doorgaan. Uiteindelijk gaat het er echter niet om wat ik ervan vind, maar wat zij ervan vinden en dat ze nog eens kijken wat mogelijk is. Ik denk dat ze heel goed weten wat er mogelijk is, maar dat moet je ook willen."

Voor Kramer telt deze week vooralsnog alleen de WK afstanden, die donderdag in Heerenveen beginnen en zondag eindigen. De kopman van Jumbo-Visma is na de ploegachtervolging op vrijdag echter al klaar met het toernooi. Daarna is voor hem deelname aan een eventueel NK op natuurijs zeker een optie, zo liet hij eerder al spontaan weten.

"Het is niet mijn baan en het is ook niet mijn specifieke werk", betoogde Kramer. "Natuurijs is echt voor de marathonschaatsers, daar wachten zij al jaren op. Maar ik zou het leuk vinden om eraan mee te doen en ik zal me dan ook zeker 100 procent inzetten. Maar pin me er nog niet op vast."

Kramer: "Ik moet de risico's nog afwegen. Ik heb iets uit enthousiasme geroepen, maar ik wil nu eerst de volledige focus houden op de 5000 meter en ploegachtervolging bij de WK. Als er daarna een NK op natuurijs komt, en dat hoop ik van harte, dan ga ik deelname serieus overwegen. Ik denk niet dat er nu bij mij heel veel stuk kan gaan voor een jaar later bij de Winterspelen in Peking."

Door: ANP

19 juni '24 (14:53)

Twee stukken natuur bij Driebergen in beheer van Utrechts Landschap

Het Utrechts Landschap heeft twee stukken natuur van in totaal zo’n 8 hectare bij Driebergen overgenomen. Het gaat om een stuk bos in het Driebergse Bos en een historisch parkbos, waar vroeger de buitenplaats Beukenstein zat, meldt Utrechts Landschap.

19 juni '24 (11:02)

Natuurmonumenten wil Marker Wadden verder uitbreiden

Natuurmonumenten wil het ecosysteem van de Marker Wadden verder uitbreiden. De natuurorganisatie concludeert dat de Marker Wadden een positieve bijdrage leveren aan zowel de biodiversiteit als de kwaliteit van het water in het Markermeer. Daarvoor moet de huidige kustlijn wel worden verbeterd. Dat zou nodig zijn, aangezien een deel van de eilanden vatbaar is voor schade door storm, hoogwater of stroming. Dat meldt Natuurmonumenten.

18 juni '24 (14:47)

Leden jeugdafdeling IVN mogen natuurgebied inrichten

De IVN-jeugd mag deelnemen aan een interessant project, genaamd ‘Speelraam’. Zij beslissen namelijk mee over de inrichting van een natuurgebied in Grave. De jeugdafdeling van de lokale IVN hielp mee met het maken van de tekening en diende het plan in bij het Waterschap Aa en Maas. Dat meldt NPO Radio 1.

17 juni '24 (12:40)

Deze dinsdag veel regen verwacht, mogelijk wateroverlast in zuidoosten

Een intensief regengebied dat dinsdag over Nederland trekt, zorgt voor veel regen en mogelijk ook onweer, vooral in het zuidoosten. Weeronline waarschuwt voor lokale wateroverlast, hoge waterstanden in lokale rivieren en een extra drukke avondspits.

17 juni '24 (12:26)

Surfen in de Rotterdamse grachten: dat doe je vanaf juli

Het lijkt op een golfslagbad on steroids: de Rotterdamse Steigergracht wordt vanaf juli omgedoopt tot surflocatie Rif010. Dit weekend gingen de beste surfers van het land alvast de golven trotseren. Die waren volgens hen ’echt sick’, meldt NOS.

17 juni '24 ( 9:23)

Weersverwachting tweede helft juni zonniger en droger

De kans op droger en zonniger weer neemt in de tweede helft van juni toe. Het is volgens Weeronline alleen nog onzeker of het ook warm wordt. Wel is er een toenemende kans op zomerse warmte met maxima van 25 graden of meer.

14 juni '24 (12:23)

Eerste paddenstoelen komen al tevoorschijn: ‘Bijzonder’

Het is nog niet eens zomer en de herfst komt al weer tevoorschijn in de natuur. Eind mei ging Piet Brouwer het bos in om slangen te tellen, maar kwam toen tot een heel andere ontdekking. Hij trof namelijk de eerste paddenstoelen van het jaar aan. Volgens paddenstoelenexpert Henk Remijn is dat erg vroeg in het jaar, melden Omroep Gelderland en Omroep Zeeland.

13 juni '24 (15:03)

Bescherming voor haas en konijn bij de bouw en activiteiten in Utrecht

Vanaf 1 september 2024 moeten inwoners en bedrijven in de provincie Utrecht die willen slopen, bouwen, baggeren of andere activiteiten willen uitvoeren, rekening houden met de beschermde status van hazen, konijnen en marterachtigen. Dit betekent dat er maatregelen genomen moeten worden om schade aan deze dieren te voorkomen of te beperken. In sommige gevallen is er zelfs een vergunning nodig.

13 juni '24 ( 9:38)

Dit zijn een aantal leuke activiteiten om te vieren dat je geslaagd bent

Het verlossende telefoontje is net geweest en de langste zomervakantie van je leven begint! Allereerst van harte gefeliciteerd en veel plezier tijdens deze lange vakantie. Zoek je nog wat leuke activiteiten om te ondernemen? Wij hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet ter inspiratie!

11 juni '24 (15:08)

Omwonenden natuurgebied bij Berg en Dal willen nationaal park en starten petitie

Het Reichswald is een natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland, in de gemeente Berg en Dal. Daar deed het natuurgebied dit jaar mee om een nationaal park te worden. Maar de gemeente zag hier geen heil in en zette een streep door het plan. Er zijn namelijk ook plannen om in dit gebied een aantal windmolens te plaatsen, wat niet kan als het een nationaal park is. Om toch te proberen er een nationaal park van te maken zijn burgers een handtekeningenactie gestart. Zij hebben wel meer dan 10.000 Duitse stemmen nodig, meldt Omroep Gelderland.