Zomerstorm

Het gaat flink stormen vanaf vanavond, met name in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Friesland. Voor deze provincies heeft het KNMI code geel afgekondigd vanaf vanavond 22.00 uur tot morgenmiddag 16.00 uur. Er worden windstoten tot 95 kilometer per uur verwacht. Mogelijk ontstaat er langs de kust een zomerstorm Dit melden het KNMI en Weeronline.

In de loop van de avond en in de nacht naar woensdag komen er in de westelijke kustprovincies zware windstoten voor van circa 80 kilometer per uur. In de tweede helft van de nacht naar woensdag en woensdagochtend zijn in het hele land windstoten mogelijk tot 75 kilometer per uur, in de kustgebieden tot 85 kilometer per uur en aan de kust tot 95 kilometer per uur. De wind komt eerst uit een zuidwestelijke richting, woensdagochtend draait de wind naar west. Woensdagmiddag neemt de wind af.
 

Zomerstorm

 
Volgens Weeronline is de kans groot dat er ergens langs de kust minstens een uur lang windkracht 9 komt te staan; in dat geval is er sprake van een zomerstorm. De laatste zomerstorm vond ruim een jaar geleden plaats, op 10 augustus 2019, in IJmuiden. 
 
Door: Nationale Recreatiegids