Bataviastrand Lelystad

Met het plaatsen van het informatiebord heeft de provincie Flevoland de laatste hand gelegd aan de inrichting van het watersportstrand Bataviastrand. Gelegen aan de kuststrook bij Lelystad is Bataviastrand ingericht voor liefhebbers van de watersport zoals kanoërs, kitesurfers, windsurfers (plankzeilen) en suppers. Het 400 meter brede strand is voor veilig en schoon gebruik ingericht met afval- en sanitaire voorziening en met een pad voor onderhoud en calamiteiten. Dit meldt de provincie Flevoland.

 

De provincie als beheerder vraagt elke bezoeker rekening te houden met elkaar, met de natuur en met het netjes houden van het strand.  Op het informatiebord staat de zonering voor veilige beoefening van de kitesurfsport aangegeven. Zwemmen is en blijft op eigen risico. Provincie Flevoland verzoekt bezoekers met de auto deze te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen nabij het strand of aan de Houtribsluizen.
 

Strekdam nabij Houtribsluizen aan de Markerwaarddijk

 
Provincie Flevoland heeft ruim 4 miljoen euro geïnvesteerd in de aanleg van deze aanwinst voor de watersport in Nederland, gelegen aan de strekdam nabij de Houtribsluizen aan de Markerwaarddijk. In totaal is er voor de aanleg van het 400 meter lange Bataviastrand 180.000 kubieke meter zand gebruikt en 25.000 ton stortstenen. 
 
Door: Nationale Recreatiegids