Binnentip van de Dag

Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: huis op safari met de Virtual Gorilla-bril

In tijden van corona zit een verre reis er even niet in. Afrika specialist Matoke Tours heeft daarom zélf safarivideo’s geproduceerd in Virtual Reality. De virtuele safari’s zijn thuis levensecht te beleven in combinatie met de Virtual Gorilla-bril die speciaal voor thuisgebruik door Matoke Tours is ontwikkeld.  
 

Afrika naar Nederland

 
“Nu onze klanten niet meer naar Afrika kunnen, halen we Afrika naar Nederland toe. Daarom hebben we de Virtual Gorilla-bril ontworpen die we per post naar onze klanten kunnen sturen.” Dat zegt Paul Gevers, directeur van Afrika specialist Matoke Tours uit Den Bosch. “De bril kan je eenvoudig uitpakken en binnen 30 seconden in elkaar zetten. Je schuift je telefoon erin en via onze website of YouTube-kanaal bekijk je filmpjes thuis in virtual reality.”
 

Big Sam

 
Naast de ontwikkeling van de VR-bril heeft Matoke Tours ook zelf de 360-graden-videoproducties gemaakt in samenwerking met een filmbedrijf uit Amsterdam.  Zo komen gebruikers van de bril oog in oog te staan met zeldzame berggorilla’s in het Afrikaanse regenwoud en ervaart men hoe het is om te overnachten in een van de lodges van Matoke Tours. Ook volgt er een ontmoeting met ‘Big Sam’, de Matoke-gids die de reizen begeleidt. Het gaat dus echt om de combinatie van de bril met de zelf ontwikkelde 360 graden producties van Matoke Tours. “Op die manier kunnen reizigers ervaren hoe het is om juist met óns door Afrika te reizen.”
 

Chauffeurs in Afrika steunen

 
Matoke Tours vraagt 12,50 euro voor het opsturen van de bril. “Honderd procent van deze opbrengsten worden gedoneerd aan de freelance chauffeurs die voor Matoke Tours in Afrika werken en nu al enige tijd zonder inkomsten zitten”, zegt Gevers. Matoke Tours hoopt hiermee minstens 5.000 euro op te halen.
 
De VR-bril is te bestellen via de website van Matoke Tours: www.matoketours.nl/virtualgorilla. Matoke Tours zal de komende weken meer videoproducties publiceren, waaronder een Hollandse editie. Hou daarvoor de website van Matoke in de gaten. 
 
Door: Natioale Recreatiegids