Normal_giethoorn

Giethoorn is iedere lente en zomer een trekpleister voor internationale toeristen. Gisteren, op Hemelvaartsdag, was het Venetië van Nederland voor de verandering overgoten met toeristen van eigen bodem. Het water zag zwart van bootjes die al dagen van tevoren gereserveerd waren. Anderhalve meter afstand bleek lang niet altijd mogelijk. Dit meldt RTV Oost. 

Hoewel Giethoorn, net als alle andere plekken in Nederland, flink wat voorzorgsmaatregelen had getroffen vanwege corona, konden problemen niet voorkomen worden. De grachten zaten zo vol met bootjes dat anderhalve meter afstand houden soms onmogelijk was.

Internationale toerist brengt meer drukte naar Giethoorn

De gemeente had buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) ingeschakeld om mensen aan te spreken op hun gedrag. En dat deden zij dan ook. Rond 12.00 uur ‘s middags waren de meeste bootjes op het meer, wat afstand houden weer mogelijk maakte. De grachten waren tegen die tijd flink rustiger. Ondanks de grote drukte, was het deze Hemelvaartsdag lang niet zo druk als het zou zijn met internationale toeristen. 

Door: Nationale Recreatiegids