Fietshelden Gezocht!!

Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende blijven bewegen tijdens de coronacrisis? In het kader van de campagne Heel Gelderland Fietst had de provincie Gelderland een hele reeks plannen om in 2020 meer kinderen op de fiets te krijgen. Maar door de coronauitbraak waren aanpassingen aan deze plannen onontbeerlijk. Dat is nu gelukt, zo meldt de provincie Gelderland.

Onderdeel van de campagne Heel Gelderland Fietst waren bezoeken aan scholen om samen met kinderen te onderzoeken hoe het fietsen rondom scholen en in de straat verbeterd en leuker kon worden gemaakt. Maar de uitbraak van COVID-19 zette de rem op deze campagneaanpak. Stoppen met de campagne wilde de provincie Gelderland niet: “we [willen] kinderen blijven stimuleren om meer te fietsen, want fietsen houdt kinderen fit en in beweging en maakt gelukkiger”, zo valt te lezen op de website van de provincie.
 

Fietshelden Gezocht!!

 
Om die reden is de online-campagne Fietshelden Gezocht!! gestart, in samenwerking met Omroep Gelderland en oud-wielerprof en Gelderlander Maarten Tjallingii. In zes korte filmpjes daagt Maarten Tjallingii kinderen van 5 tot en met 14 jaar uit om mee te doen aan leuke uitdagende challenges om kinderen op de fiets krijgen. Alle challenges zijn eenvoudig uit te voeren. Wie wil kan z’n pogingen filmen en op sturen. De leukste inzending wint een gloednieuwe fiets. Iedere week maakt Omroep Gelderland nieuwe challenges bekend. Voor alle informatie, zie de website van Fietshelden.
 
Door: Nationale Recreatiegids