Vaarverbod Amsterdam

Het vaarverbod voor de grachten in het centrum is voor de komende weekenden en feestdagen opnieuw verlengd. Het verbod geldt in de weekenden van 2 en 3, 9 en 10, 16 en 17 mei en op 4 en 5 mei. De grachten zijn afgesloten voor zowel de pleziervaart als de passagiersvaart. De beroepsvaart is uitgezonderd. Daarnaast blijft de dringende oproep gelden om zoveel mogelijk thuis te blijven, en niet te recreëren.

Het vaarverbod kan ook na 17 mei verlengd of uitgebreid worden, houd hiervoor de website amsterdam.nl/coronavirus in de gaten of blijf op de hoogte via de Vaarwater app. Voor het vaargebied in de hele stad en de regio geldt een aangepaste bediening van sluizen en bruggen. Kijk voor alle actuele informatie met betrekking tot de bediening van sluizen en bruggen op vaarweginformatie.nl.
 

Maximaal twee mensen op een bootje

 
Iedereen moet zich houden aan de coronamaatregelen, ook als u gaat varen. Zorg dat u altijd minimaal 1,5 meter afstand kunt houden op de boot. Als u geen gezin vormt, is het aantal mensen aan boord maximaal twee personen, inclusief schipper. Als u zich niet aan de regels houdt, riskeert u een boete van € 390,-. De oproep om thuis te blijven blijft van kracht.
 

Waarom geldt er een vaarverbod?

 
De Amsterdamse grachten in het centrum zijn smal. En op bepaalde plekken zijn ze nog smaller vanwege de werkzaamheden aan bruggen en kades. Daarom worden de grachten uit voorzorg afgesloten voor de pleziervaart en de passagiersvaart. Hiervoor wordt een vaarverbod afgekondigd. Het niet naleven van het verbod levert een boete van 390 euro op.
 

Waar geldt het vaarverbod?

 
Het vaarverbod geldt voor het hele grachtengordelgebied in het centrum tot aan de Singelgracht, inclusief Amstel tot aan de Amstelsluizen. Zie ook het plattegrondje hieronder. Het gebied is afgesloten voor alle vormen van plezier- én passagiersvaart.
 
 
 
Door: Nationale Recreatiegids