bosbrand Deurnese Peel

De bos-heidebrand in de Deurnese Peel heeft inmiddels ongeveer 800 hectare van het natuurgebied verwoest. Daarmee is nu zo’n tachtig procent van het natuurgebied van 1.000 hectare in vlammen opgegaan. Dit meldt de gemeente Deurne.

Meerdere korpsen uit het land zijn bezig met de bestrijding van de brand. De inzet wisselt continu, afhankelijk van de situatie van het moment. Een politiehelikopter en drone monitoren de brand vanuit de lucht.
 

Evactuaties en stankoverlast

 
Dinsdagavond zijn ongeveer vijftig woningen in de directe omgeving van de Deurnese Peel ontruimd. Een deel vandeze woningen bevindt zich in Griendtsveen (gemeente Horst aan de Maas). Gisteren konden veertig huishoudens weer terugkeren. De resterende huishoudens blijven blijven voorlopig geëvacueerd. Inwoners van Liessel en Deurne kunnen mogelijk stankoverlast ervaren, omdat sinds vandaag de wind is gedraaid richting noord / noord-west.
 

Geen recreatie

 
Het hele natuurgebied is afgezet en niet toegankelijk voor recreatie. Ook de Natuurpoort De Peel, gelegen aan de rand van de Deurnese Peel en vlakbij de voormalige veenkolonies Helenaveen en Griendtsveen, is niet bereikbaar.
 
Door: Nationale Recreatiegids