Admiraalsloep

Bootveiling.com heeft de opdracht gekregen ruim vijftig boten afkomstig uit particulier bezit door middel van een online veiling te verkopen. De boten worden geveild omdat de eigenaren graag willen dat er weer actief mee gevaren gaat worden door enthousiaste watersporters. Een bijzonder object tijdens deze veiling is een voormalige Admiraalsloep gebouwd in 1928; deze boot deed dienst bij de Koninklijke Nederlandse Marine. Dit meldt Bootveiling.com.

Op de botenveiling komt een heel scala aan vaartuigen voorbij die bij iedere watersporter tot de verbeelding zullen spreken, zoals stoere onderhoudsvrije reddingssloepen en een klassieke Wolfrat Traveller Sportmans – die de jetset in de 60 jaren als voorloper op de hedendaagse sloepenrage gebruikte –, een zeewaardig visboot Cygnus Cyclone en diverse betaalbare zeilboten. Volgens Bootveiling is er een toenemende belangstelling voor recreatie dit jaar in eigen land, zowel voor dagrecreatie als plannen om gehele vakanties op de Nederlandse wateren door te brengen.
 

Admiraalsloep 

 
Een bijzonder object tijdens deze veiling is een voormalige Admiraalsloep gebouwd uit 1928. Deze boot deed dienst bij de koninklijke Nederlandse marine en heeft een rijke militaire historie. Van alle boten is een uitgebreide beschrijving en foto’s te vinden op onze website en natuurlijk kunnen ze worden geïnspecteerd op de diverse locaties in het land.
 
Veilingmeester Bolweg verwacht dat de Admiraalsloep de nodige belangstelling van zowel sloepvaarders als liefhebbers van maritieme historie zal krijgen. “Het is echt een boot voor iemand die liefhebber is van de unieke techniek en maritieme historie”, aldus Bolweg.
 
Zaterdag 18 april van 11.00 tot 14.00 uur zijn er kijkdagen door heel Nederland. Aanmelden via de website van Bootveiling.com is noodzakelijk in verband met het coronavirus.
 
Door: Nationale Recreatiegids