Online zeilles

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: thuis zeilles volgen.

Buiten zeilles nemen is nu niet aan de orde, maar daar heeft zeilschool Pean uit het Friese Nes-Akkrum iets op gevonden: online zeillessen. Hierbij richt de wateronderneming zich vooral op kinderen. “Wij vinden het natuurlijk belangrijk dat kinderen actief zijn als er geen school is; nu de scholen dicht zijn, bieden we graag onze lessen aan voor een breed publiek”, zegt Rienk de Jonge mede-eigenaar van zeilschool Pean.
 

Ervaren instructeurs

 
De lessen worden live gegeven vanaf zeilschool Pean door ervaren instructeurs. Kinderen kunnen tijdens de les vragen stellen en thuis mee doen. De instructeurs van Pean zijn veelal oud-cursisten die nu een studie volgen, ook die instructeurs zijn veelal vrij van studie, werk of school deze weken. “Thuis in de stad waar ik woon is nu niks te doen, daarom ben ik blij dat ik op deze manier kinderen wat kan leren en een leuke middag kan bezorgen”, zegt Stephanie, sinds vijf jaar instructeur bij Pean.
 
Nieuwsgierig naar de online zeillessen van Pean? Ga dan naar hun website. De eerste reeks is bijna gerond maar het programma wordt de komende tijd verder uitgebreid, zo meldt Pean op zijn website. Ahoy!
 
Door: Nationale Recreatiegids