campers coronavirus

De Nederlandse Kamperauto Club (NKC) heeft in een nieuwsbrief aan zijn leden camperaars opgeroepen huiswaarts te keren: ‘In verband met het coronavirus achten we het niet langer verantwoord om met een camper rond te reizen.’ Dit meldt de NKC.

In de nieuwsbrief, die gisteravond is verstuurd, wordt de leden met klem verzocht rechtsomkeert te maken met de camper. Stan Stolwerk, directeur van de NKC, legt uit: “De maatregelen, zowel landelijk als internationaal, veranderen voortdurend. We roepen camperaars op naar huis te gaan in het belang van hun eigen gezondheid en veiligheid.” 
 

In eigen land het beste af

 
Volgens Stolwerk zijn camperaars in eigen land het beste af, en is het belangrijk nu serieus rekening te houden met zaken als grensbeperkingen en het feit dat het op steeds minder plekken mogelijk is een camper te plaatsen tijdens de reis: “Ons bereiken berichten dat camperaars worden weggestuurd en campings en camperplaatsen sluiten, wij verwachten dat dit in de nabije toekomst enkel zal toenemen.”
 

Quarantaine

 
Wie uit een gebied komt waarvoor een negatief reisadvies geldt adviseert de NKC, conform de richtlijnen van de RIVM, een quarantaine van veertien dagen aan te houden. “Sowieso wordt sociale onthouding aangeraden, dus houd zo veel mogelijk afstand van andere mensen om de verspreiding van het virus tegen te gaan”, aldus Stolwerk.
 

Evenementen afgelast

 
De NKC heeft verder aangekondigd alle evenementen tot en met 21 april af te lasten. Dit heeft onder meer effect op de Weet wat je weegt-campagne die de camperclub jaarlijks organiseert. De eerste drie data hiervan (4, 11 en 18 april) komen hiermee sowieso te vervallen. 
 
Voor meer informatie over wat het coronavirus voor camperaars inhoudt, zie de website van de Nederlandse Kampeerauto Club
 
Door: Nationale Recreatiegids