Normal_omringdijk__west-friesland__streekpad_westfriese_omringdijk__noord-holland__platteland__weilanden__wolken__blauwe_lucht

Nog even, en dan is het Streekpad Westfriese Omringdijk klaar. Het wandelpad in Noord-Holland, dat Hoorn als begin- en eindpunt heeft, zal straks 150 kilometer lang zijn, en gaat naar verwachting in maart open. Dit meldt Wandelnet. 

Het nieuwe wandelpad voert langs de wateren van de Schermer, het Noord-Hollandskanaal en het IJsselmeer. Wandelaars starten en eindigen in Hoorn, en wie het hele pad afwandelt komt onder meer langs Alkmaar, Schagen, Wieringen en Medemblik. “Je wandelt over de langgerekte dijk, met de wind in je gezicht, je hoort het geluid van de vele vogels en de golven van het IJsselmeer en hebt ondertussen een prachtig uitzicht over het water en land”, zo zegt padcoördinator Pim Kuipers tegenover Wandelnet
 

Noviteit op markeringsgebied

 
Het gros van de wandelmarkeringen van het Streekpad is op paaltjes van wandelknooppunten aangebracht. Maar op een aantal plekken was dit niet mogelijk. Daar is iets op gevonden: het vastzetten van bewegwijzering aan het straatmeubilair, met een speciaal beugeltje. Een noviteit, die wordt toegepast op verzoek van de gemeenten.
 

Wandelbeurs

 
Voor het nieuwe wandelpad maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Noord-Holland, en is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Wandelnet en Recreatieschap West-Friesland. Een speciale gids die bij het Streekpad Westfriese Omringdijk hoort zal worden gepresenteerd tijdens de Fiets en Wandelbeurs, die van 28 februari tot en met 1 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht.
 
Door: Nationale Recreatiegids