Normal_gelderland__bomen__water__klompenpaden

Het Klompenpaden-netwerk in Gelderland krijgt financiële steun van de provincie. Het wandelnetwerk, met paden die vooral door boerenland en over landgoederen gaan, is toe aan onderhoud. Dit meldt Wandelnet. 

Het zijn vaak eeuwenoude paden, die zonder onderhoud en omkijken zouden kunnen verdwijnen. Om dat te voorkomen namen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland in 2002 het initiatief om deze historische wandelroutes met elkaar te verbinden en van bewegwijzering te voorzien. Sindsdien is er onder de noemer Klompenpaden nu een uitgebreid wandelnetwerk ontstaan in Utrecht en Gelderland.
 

Geld voor Gelderse klompenpaden

 
De Klompenpaden in Gelderland krijgen nu geld van de provincie voor onderhoud. De Provinciale Staten van Gelderland gingen begin deze maand akkoord met een motie van het CDA; vanaf 2020 zal het geld beschikbaar komen. Momenteel zetten al achthonderd vrijwilligers in de grootste provincie van Nederland zich in voor het onderhoud van de Klompenpaden, in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland. 
 
Momenteel zijn er 119 verschillende Klompenpaden, in lengte verschillend van 3,5 tot 17 kilometer, allemaal in de provincies Gelderland en Utrecht. Voor een overzicht, zie de website van Klompenpaden.
 
Door: Nationale Recreatiegids