Normal_parkrun__logo_

Het gratis hardloopevenement Parkrun, in 2004 ontstaan in Groot-Brittannië, komt naar Groningen. Verwacht wordt dat vanaf februari 2020 iedereen die wil gratis kan mee-hardlopen in het Groningse Stadspark. De route is vijf kilometer lang en zal iedere zaterdagochtend worden gelopen. Dit meldt RTV Noord.

Het principe van Parkrun is simpel: mensen over de streep trekken om meer te gaan hardlopen. De laagdrempeligheid en het sociale aspect van het evenement helpen daarbij: het is gratis, iedereen kan meedoen én er is na afloop de mogelijkheid om een drankje te doen. 
 

Vrijwilligers

 
Dat het evenement gratis kan worden georganiseerd komt doordat het geheel door vrijwilligers wordt gerund. De Brits organisator voorziet in materialen, zoals apparatuur waarmee de tijden kunnen worden gemeten.
Parkrun is al in 20 landen actief, op ruim 1.400 locaties. Naast Groningen wil de organisatie ook in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Utrecht en Nijmegen hardloopevenementen gaan organiseren.
 

Healthy Ageing Network Northern Netherlands

 
Wanneer Parkrun exact zal starten in Groningen is nog niet bekend, maar naar alle verwachting zal het vanaf februari 2020 zijn. Wie meer informatie wil of zich nu al als vrijwilliger wil aanmelden, kan daarvoor terecht op de website van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANN), een van de mede-initiatiefnemers achter Parkrun in Groningen.
 
Door: Nationale Recreatiegids