Normal_bloeiende_heide__posbank__veluwezoom__veluwe

De wandelpaden bij de Posbank op de zuidelijke Veluwe zijn toe aan verbetering. Nu het broedseizoen ten einde is gaat Natuurmonumenten verschillende tracés aanpakken. Het werk zal tot het einde van dit jaar duren. Dit meldt Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten wil de wandelpaden beter begaanbaar maken, bijvoorbeeld door diepe geulen te egaliseren. Het gaat hierbij onder meer om de wandelroute Veluwezoom-Posbank, die ook wel bekendstaat als de zwartepijltjesroute. Wie komende maanden dit deel van de Veluwe bezoekt kan enige hinder ervaren, maar de routes zullen altijd begaanbaar blijven, zo laat Natuurmonumenten weten op zijn website
 

Onderdeel van groter geheel

 
Het verbeteren van de wandelpaden bij de Posbank maakt onderdeel uit van een groter project waarbij Natuurmonumenten de wegen en paden van Nationaal Park Veluwezoom onder de loep neemt en waar nodig verbetert. Zo wil de natuurorganisatie in de toekomst bezoekers goed kunnen blijven ontvangen in dit natuurgebied. Daarvoor wil Natuurmonumenten onder meer met themapaden gaan werken - waarbij verschillende doelgroepen een eigen route krijgen - en duidelijker gaan aangeven wie waar terechtkan. 
 
Door: Nationale Recreatiegids