Normal_fietsen_amsterdam

Online stemmen kon al, maar op woensdag 9 oktober kan er ook op vier locaties in Nederland fysiek een stem uitgebracht worden in het kader van de verkiezing Fietsstad 2020. De stembussen bevinden zich in de Gazelle Experience Centers in Groningen, Amersfoort, Waalwijk en Den Haag. Dit meldt de Fietsersbond. 

Het is niet zomaar een stem uitbrengen, maar het betreft het invullen van een uitgebreide enquête met betrekking tot iemands favoriete fietsstad. Naast fysiek een stem uitbrengen kan er ook nu al online gestemd worden via de website van Fietsstad. Via die route kan er nog tot en met 31 oktober gestemd worden.
 

Alle fietsers gebaat bij uitbrengen stem

 
“Door een stem uit te brengen helpen fietsers niet alleen de gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland.” Aldus Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. “Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren, dat komt ten goede van iedereen. Onze vrijwilligers zullen de gemeenten ook aansporen om deze resultaten te gebruiken voor verdere verbeteringen.”
 

Voordelen stemmen bij Gazelle

 
Wie morgen in een van de Gazelle-filialen gaat stemmen kan dit combineren met een testrit op een e-bike. Stemmers kunnen daarnaast profiteren van de unieke mogelijkheid om de fiets een week of maand mee naar huis te nemen.
 
De stembussen in Groningen, Waalwijk en Den Haag zijn geopend van 09.00 uur tot en met 15.00 uur. In Amersfoort kan tot 17.00 uur gestemd worden. Voor meer informatie over de verkiezing Fietsstad 2020 zie de website van de Fietsersbond
 
Door: Nationale Rerceatiegids