Normal_zandstorm__noordzee

Een grote verrassing voor wie gisteren terugkeerde naar zijn strandhuisje of paviljoen in IJmuiden aan Zee: door de enorme zomerstorm van afgelopen weekend was er meters zand tegen de houten gebouwtjes opgekropen. Er moest flink geschept worden door de eigenaren om hun huisjes en paviljoens weer bereikbaar te maken. Dit melden de NOS en NH Nieuws.

Sommigen waren een uur bezig met zand scheppen voor ze weer bij hun strandvastgoed konden komen. Bij één huisje was er zoveel zand in het slot gaan zitten dat enkel een slijptol nog uitkomst bood bij het forceren van een toegang. Volgens een verhuurder van windschermen en strandbedjes, wiens spullen onder een dikke deken van zand liggen, is de situatie abnormaal: “Het zijn bergen van twee meter.” Een andere ondernemer spreekt van een ‘gekke zomer’: “Vorig jaar was het veel stabieler. Maar we moeten het nemen zoals het is.”
 

Bulldozers

 
Om de paviljoens begaanbaar te maken werden zelfs bulldozers ingezet. Uiteindelijk konden de meeste strandtenten daardoor in de loop van de dag weer open. Het scheelde dat het gisteren geen subliem strandweer was, anders waren de paviljoens vermoedelijk veel omzet misgelopen, zo stelt NH Nieuws
 
Door: Nationale Recreatiegids