Logo_reuma_walk__logo_

Op 7 september wordt voor de zesde keer de Reuma Walk georganiseerd, ditmaal in de omgeving van het Gelderse Putten. Het wandelevenement is een particulier initiatief, en heeft ten doel geld op te halen voor onderzoek naar reuma. Dit meldt Veluweland.nl.

Het initiatief is afkomstig van Astrid van de Nieuwenhof en Wanda Catsman. Zij organiseerden het evenement vijfmaal eerder, steeds op wisselende locaties. Zo werd er bij vorige edities al gewandeld in de buurt Lunteren (Gelderland) en Amerongen (Utrecht). Het uitgangspunt is steeds hetzelfde: fondsen werven voor onderzoek naar reuma. De opbrengsten van de Reuma Walk gaan naar ReumaNederland, dat onder meer onderzoek doet naar betere behandelingen, en daarmee een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die leven met reuma. In Nederland is dit voor twee miljoen mensen de dagelijkse realiteit. 
 

Drie routes

 
Deelnemers aan de Reuma Walk kunnen kiezen uit drie wandelroutes, van 5, 10 en 15 kilometer. De start en finish van alle wandelroutes is Brasserie Schovenhorst in Putten, starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het wandelevenement. Inschrijven en doneren kan via de website van Reuma Walk
 
Door: Nationale Recreatiegids