Metro Movies 2018 - © Elisabetta Agyeiwaa

Liefhebbers van film, mode, graffiti, muziek en lekker eten kunnen op 20, 21 en 22 september weer naar het Metro Movies Festival in de Gaasperdammertunnel. Het is de zesde en mogelijk laatste editie: in 2020 wordt de tunnel in Amsterdam-Zuidoost in gebruik genomen voor autoverkeer. Dit meldt. Dit meldt Metro Movies Festival.

Het festival vindt dit jaar plaats bij de ingang naast metrostation Gaasperplas. Naast filmvertoningen en debatten, wordt ter plekke door een opkomende graffiti-artiest werk gemaakt als reactie op bestaand werk van graffitilegende Mick la Rock en heeft het festival een street fashion-modetentoonstelling gecureerd door Carmen Hogg. Op zaterdagavond 21 september wordt de avond afgesloten met onder anderen VJ Bikkel.
 

De alsmaar veranderende stad 

 
Sinds 2013 wordt het multidisciplinaire Metro Movies Festival jaarlijks gehouden, waar ook dit jaar het leven in de stad een belangrijke plek heeft in de programmering. Vanuit het thema ‘connections’ staan films en activiteiten centraal die relaties, onderlinge verhoudingen en beeldvorming in de alsmaar veranderende stad weergeven.
 

Meer ruimte voor de weg, minder overlast voor omwonenden

 
De Gaasperdammertunnel wordt 3 kilometer lang, en is daarmee straks de langste landtunnel van Nederland. De nieuwe wegconstructie is bedoeld om de verkeerscapaciteit te vergroten – er zullen twaalf rijstroken in de tunnel komen te liggen – en om de leefbaarheid voor de omgeving te vergroten. Het moet onder meer voorzien in een flinke geluidsreductie. Bovenop de tunnel wordt een park aangelegd. De verwachting is dat eind dit jaar alle werkzaamheden zijn afgerond, en dat de tunnel vanaf 2020 in gebruik kan worden genomen.
 
Metro Movies vindt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september plaats bij de ingang naar metrostation Gaasperplas in Amsterdam-Zuidoost. Voor programma en tickets, zie de website van het festival.
 
Door: Nationale Recreatiegids