Normal_man__wachten__telefoon__smartphone__racefietsen__bankje__buiten__stad

Vanaf vandaag is het verboden om al append op de fiets te zitten. Wie nog wel verslingerd aan z’n telefoon op de fiets zit, riskeert een boete van 95 euro. Dat zal voor sommigen even wennen zijn, maar gelukkig is daar mindfulnesscoach Fleur Brunninkhuis. Samen met Veilig Verkeer Nederland komt ze nu met zeven tips waarmee ze de mobiele mens door de wereld van het telefoonloos fietsen loodst. Dit meldt Veilig Verkeer Nederland. 

De mindfulness-fietsen-tips lezen als een handleiding voor wie niet alleen functioneel wil fietsen, om van A naar B te komen, maar ook voor de ontspanning. Een van de tips is dan ook letterlijk: ‘Maak van je fietsrit een moment van rust’. Helemaal in de geest van mindfulness wordt hierbij aangeraden bewust te zijn van hoe je op de fiets zit: “Voel hoe je handen je stuur vasthouden en hoe stevig je op het zadel zit.” En de eerste tip zegt: ‘Maak van het wachten een oplaadmoment’. Ofwel: grijp bij rood licht niet meteen naar je telefoon (wat overigens wel mag volgens de nieuwe wet), maar neem de echte wereld in je op in plaats van het schermuniversum.
 
Ook mooi: ‘Maak van je fietsrit een ontdekkingstocht’. Hierbij draait het vooral om kijken, góéd kijken, om ook bij welbekende routes nieuwe dingen te ontdekken. Heel concreet zegt Brunninkhuis: “Kijk tijdens het fietsen nieuwsgierig om je heen en ontdek drie gebouwen, kleuren of andere details die je niet eerder hebt gezien.” Kijk, daar kunnen we wat mee!
 
Zo heeft deze originele lijst nog meer mooie aanraders voor een ontspannen, ongestoorde fietstocht. De volledige lijst met zeven tips van Brunninkhuis  is terug te vinden via de website van Veilig Verkeer Nederland. Via dit platform is ook meer informatie te vinden over wat nu precies wel en niet mag op de fiets volgens de nieuwe wet.
 
Door: Nationale Recreatiegids