© MartinStevens / Wikipedia - Loosdrechts Plassen bij Breukeleveen - [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Breukeleveen-MSD-20090826-182901.jpg]

Het Loosdrechts Plassengebied krijgt een nieuwe veerverbinding voor wandelaars en fietsers: De Fietsboot. Deze hop-on-hop-off-verbinding vaart al op de Vecht tussen Nieuwersluis en Oud-Zuilen en wordt nu uitgebreid naar de Loosdrechtse Plassen. Vanaf 29 juni kunnen recreanten er gebruik van maken. Dit meldt Toerisme Gooi & Vecht.

De nieuwe veerverbinding brengt fietsers en wandelaars vijf keer per dag vanaf de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht naar de Fuut / Muyeveld in Breukeleveen, met een tussenstop op recreatie-eiland Markus Pos. Uiteraard kan de tocht ook in omgekeerde volgorde worden gemaakt.
 
De Fietsboot vaart van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 16.35 uur. Deze toevoeging aan de bestaande recreatieve routes geeft fietsers en wandelaars extra mogelijkheden om het plassengebied en de omgeving van de Vecht, beroemd om haar buitenplaatsen, verder te ontdekken.
 

Markus Pos

 
De tussenstop op Markus Pos maakt deze veerverbinding uniek. Dit eiland, midden op de Loosdrechtse Plassen, is voorzien van een zandstrand, speel- en ligweiden en sanitaire voorzieningen. Deze plek leent zich daarom goed om een dag van het water te genieten.
 

Pilot veerverbinding Loosdrechtse Plassen

 
De Fietsboot draait in juli en augustus een pilot op de Loosdrechtse Plassen. Tijdens deze pilot kunnen er maximaal twaalf personen (met of zonder fiets) mee op de boot. Wanneer het een succes is, wordt de capaciteit vergroot. De precieze dienstregeling is te raadplegen via de website van De Fietsboot. Binnenkort komt ook een nieuwe editie van de Waterkaart Gooi & Vecht uit, waarin onder andere een grote overzichtskaart van het Loosdrechts Plassengebied en de Vecht is opgenomen. 
 
Door: Nationale Recreatiegids