Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Schapen, patat en gouden eieren: 5 x alternatieven voor de paaszoektocht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Als er iets met Pasen is verbonden, dan is het wel het zoeken van eieren. De tuin volstrooien en op speurtocht gaan is één optie, maar voor wie toe is aan een alternatief is er deze lijst met een selectie van de betere paaszoektochten in ons land. En vooruit: eentje over grens. Succes!

1. Paasprijzen waar je u tegen zegt

 
We beginnen in het uiterste Noorden, en nog enigszins klassiek. In het gebied rondom het Lauwersmeer kunnen op Eerste en Tweede Paasdag vijftig eieren worden gevonden. Dat is natuurlijk nog niet zo uitzonderlijk, maar de prijzen zijn dat wel: van een luchtballonvaart boven Groningen tot een Landroversafari door het Lauwersmeergebied, en van een workshop boogschieten tot een overnachting in een tentboot. Da’s weer eens wat anders dan een paasstol scoren. Ook fijn: een ei vinden = winnen. Kijk voor alle spelregels op de website van UIT Groningen.
 

2. Eerste Poesdag

 
In Amstelveen zijn het geen paaseieren die moeten worden gevonden, maar een poes. In het Amstelveense Poppentheater is op zondag 21 april de voorstelling Waar is Harry te zien. In het huis van de oma's Kees en Koos is een vlinder naar binnen gevlogen, én weer naar buiten. Poes Harry is erachteraan gegaan, en nu is ‘ie zoek. Aan alle aanwezige peuters, kleuters en hun begeleiders de schone taak Harry terug te vinden! Daarna volgt een heus knuffelfeest.
 

3. Schapen & selfies

 
We blijven nog even in de buurt én in dierlijke sferen. In Amsterdam staat de PS Paasspeurtocht van het Parool dit jaar in het teken van het schaap. De Amsterdamse krant heeft een zoektocht dwars door het centrum van de hoofdstad uitgezet, "die u binnen een uurtje of twee langs elf hoogtepunten uit de Amsterdamse mèèèèèèèhhh-historie brengt", aldus het Parool. Het is taak om bij iedere schaap-spot een selfie te maken, en die vervolgens te uploaden. Degene die het meest sensationele beeld maakt kans op kaarten voor, jawel, de musical 't Schaep met de 5 Pooten. Meer informatie via de website van Het Parool
 

4. Paaspatat

 
Niet zo van de eitjes, wel van de patat? Op naar Zoetermeer! Daar kun je bij BRAM's Gourmet Frites je gevonden mandje met eieren verzilveren voor een zak verse patat. En wie het gouden ei vindt wint zelfs een diner voor de hele familie. 
 

5. Op chic

 
Vooruit, het is nét over de grens, maar te mooi om niet te noemen: de Paaseierenraap na zonsondergang die op paaszaterdag wordt georganiseerd op het landgoed van Alden Biesenterecht, een half uurtje van Maastricht. Maar liefst vierhonderd lichtgevende paaseieren zijn hier te vinden, en één gouden. Wie die vindt mag met het hele gezin overnachten in het super-de-luxe Beila Hotel in Bilzen. Wie graag in Nederland een beetje op niveau eieren wil zoeken kan onder meer terecht bij Kasteel Groeneveld in Baarn (waar de Exlusive Spring Fair wordt georganiseerd) en op Landgoed Duinrell bij Wassenaar. Wie daar zoekt krijgt hulp van Rick de Kikker, óók niet verkeerd.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
27 maart '24 (11:07)

Het gaat niet best met vlinders in Nederland

Dat de veranderingen in het klimaat gevolgen hebben voor dierenpopulaties moet inmiddels wel bekend zijn. Maar met vlinders in Nederland gaat het wel heel slecht. Experts noemen het afgelopen jaar ‘dramatisch’ voor de fladderende insecten. Van rode vuurvlinder tot grote ijsvogelvlinder; de vlinderpopulatie is de afgelopen decennia gehalveerd, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

27 maart '24 ( 9:53)

Zwarte Meer toneel voor vier paren broedende zeearenden: 'Uniek'

Het broedseizoen is weer van start gegaan. En dat merkt Natuurmonumenten ook bij het Zwarte Meer. Maar liefst vier paartjes zeearenden zijn rondom het meer aan het nestelen en hebben inmiddels ook al eieren gelegd. “De lente is misschien wel de meest bijzondere periode van het jaar. Maar ook de meest kwetsbare”, schrijft Natuurmonumenten op haar website. 

26 maart '24 ( 9:56)

Voor 75 cent per kwartier op de deelfiets door Noordoostpolder

Lekker met de fiets door de polders. Dinsdagmiddag worden vijf deelfietshubs in de Flevolandse Noordoostpolder geopend. Vanaf dan kunnen mensen op een elektrische fiets het gebied verkennen. Via een app kan je een fiets reserveren, meldt Omroep Flevoland.

25 maart '24 (10:26)

Wildcamera legt afvaldumping in natuurgebied bij Almere vast

Dertien mensen hebben een boete gekregen omdat zij afval in een natuurgebied bij Almere dumpten. Dit gebeurde meerdere malen. De daders zijn betrapt doordat de politie een wildcamera plaatste op de plek waar het afval in de natuur werd gegooid. Die camera heeft alle dumpingen vastgelegd. Het plaatsen van de camera wordt door de politie ‘een succes’ genoemd, meldt Omroep Flevoland.

25 maart '24 ( 9:25)

Natuurmonumenten komt met alternatieve route NK Wielrennen vanwege broedseizoen

Natuurmonumenten wil geld zien van de organisatie van het NK Wielrennen en de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal voor het gebruik van hun natuurgebied tijdens het wielerevenement op 23 juni. Dat geld wil de natuurbeheerder gebruiken voor de structurele verbetering van de natuur in Nationaal Park Veluwezoom.

22 maart '24 (10:38)

Groen licht voor extra evenementen en bebouwing bij Henschotermeer

Flink wat extra bebouwing staat op de agenda van het Henschotermeer. De gemeenteraad van Woudenberg heeft groen licht gegeven voor de aanleg van twee horecagelegenheden, een uitkijktoren, een evenementenhal én een aantal festivals bij het meer. Donderdagavond bleek er een grote meerderheid te zijn voor deze plannen in de gemeenteraad, meldt RTV Utrecht. Toch is niet iedereen het er mee eens.

22 maart '24 (10:01)

Havenroute Waterloopbos gedeeltelijk afgesloten

Het Rijksmonument Waterloopbos bij Marknesse is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom sluit Natuurmonumenten van 25 maart tot en met eind april een deel van het wandelpad de witte Havenroute af, meldt de organisatie.

22 maart '24 ( 8:34)

Natuurherstelwet heeft niet voldoende steun meer

De Europese natuurherstelwet heeft niet voldoende steun meer van de EU-landen. Hongarije is overgelopen naar de tegenstanders, waardoor de wet verworpen dreigt te worden.

21 maart '24 (14:27)

Eurocamp viert 40 jaar in Nederland

Veertig jaar geleden, in 1984, zette vakantie-aanbieder Eurocamp voor het eerst voet in Nederland. De filosofie destijds was ‘Kamperen met de luxe van thuis’ en nog steeds is glamping het sleutelwoord. Inmiddels heeft Eurocamp ruim vierhonderd Europese campings met 45.000 accommodaties, met name aan de kust. Dit meldt Eurocamp.

20 maart '24 (13:39)

Denemarken zoekt (Nederlandse) toeristen voor natuurbehoud

Helpen aan het natuurbehoud van de Deense kust en tegelijk op vakantie? Dat kan binnenkort, melden het ANP en VisitDenmark. Denemarken heeft de wens om toeristen mee te laten helpen aan het natuurbehoud tussen Jutland en Fyn.