Normal_kamperen__volkswagen__tent__camping

Voor sommigen is het een jaarlijks terugkerend ritueel, voor anderen een totaal onbekend fenomeen: kamperen. Voor wie graag eens wil kennismaken met deze vorm van buiten vakantie vieren organiseert de ANWB van 10 tot 12 mei een proefkampeerweekend op Camping de Kleine Wolf in Stegeren. Dit meldt de ANWB.

Het is de tweede keer dat de verkeers- en toerismeorganisatie het kampeerweekend organiseert. Vorig jaar was het op camping De Wildhoeve in Ernst (Gelderland), dit jaar is het in Overijssel. Op Camping de Kleine Wolf, even ten noordoosten van Ommen, zijn vrije plaatsen voor wie met camper, caravan, vouwwagen of tent komt, maar wie graag iets luxer wil instappen kan ook terecht bij de huuraccommodaties op de camping. Op die manier kunnen mensen de sfeer proeven van de camping, zonder op slaapcomfort in te hoeven leveren. 
 

Ook voor de fanatieke kampeerder

 
Het weekend is niet alleen bedoeld voor kampeerleek, maar ook voor de kampeerfanaat die graag eens zijn nieuwe uitrusting wil uitproberen. Voor alle deelnemers is er een uitgebreid programma, waarvan onder meer vuurwerk en een pleinfeest met livemuziek onderdeel uitmaken. Meer informatie over het kennismaken-met-kamperenweekend is te vinden via de website van de ANWB
 
Door: Nationale Recreatiegids