Normal_strand_delfzijl__werkzaamheden

De provincie Groningen kent veel kustlijn, maar weinig strand. Dat gaat nu veranderen: in de buurt van Delfzijl wordt momenteel hard gewerkt om het stadsstrand Marconi ruim drie keer zo groot te maken, en daarbij een fiets- en wandelboulevard aan te leggen. Dit meldt de Groningse Internet Courant.

Nu staat de kustlijn van Noord-Groningen vooral nog bekend als de 'kraamkamer van de Noordzee': de natuur kan er grotendeels z'n gang gaan, en dat levert vooral een drassig gebied op dat het goed doet bij zeehonden, kustvogels, schaal- en schelpdieren en bepaalde vissen.   
 

Nieuw fietspad

 
Het stadsstrand dat bij Delfzijl nu in de maak is maakt onderdeel uit van een veel groter project waarbij de zeedijk tussen Delfzijl en Eemshaven opnieuw wordt ingericht door het waterschap Noordzijlvest en het aannemersconglomeraat Ommelanderdiek. Over een afstand van twaalf kilometer wordt deze waterkering verhoogd en voorzien van een fietspad op en langs de dijk. 
 

Nieuwe verbinding tussen centrum en strand

 
Momenteel wordt er hard gewerkt om Stadsstrand Marconi te vergroten van 0,7 hectare naar 2,3 hectare, en te voorzien van een fiets- en wandelboulevard met een scala aan recreatiemogelijkheden. Door middel van een brug moet het straks voor voetgangers en fietsers mogelijk zijn om vanuit het centrum van Delfzijl naar Marconi te komen. Bij het strand is nu al een hotel: het Eemshotel. Dat kreeg vorig jaar een nieuw terras, wat meteen een voltreffer bleek te zijn. 
 
Naar verwachting zullen eind dit jaar, begin volgend jaar de meeste werkzaamheden afgerond zijn. 
 

Door: Nationale Recreatiegids