Normal_strand__catamaran__watersport__zee__strand__zand__wolken__mensen

Watersportorganisaties HISWA en de Watersportverbond slaan de handen ineen en organiseren op 15 en 16 juni het Meevaarweekend. Het moet een laagdrempelige manier worden voor mensen om kennis te maken met recreëren op het water. Dit meldt Nauticlink.

Het meevaarweekend wordt landelijk georganiseerd, waarbij er volop activiteiten op en rond het water. HISWA Vereniging en het Watersportverbond hopen dat alle watersporters, watersportondernemers en watersportverenigingen mensen die nog nooit het water op zijn geweest mee te nemen in hun wereld.
 

Watersporters zijn de beste ambassadeurs

 
"Het water op en proeven van het varen. Nieuwe mensen ontmoeten en gebieden verkennen. Gezelligheid en ontspanning ervaren. Dat is waar het om gaat", vertelt Tessa den Hartog, campagneleider van Welkom op het water (de campagne achter het Meevaarweekend). "Wij vragen watersporters om tijdens dit weekend op te staan als ambassadeur om samen met ons watersport en -recreatie op de plek te zetten die het verdient. Nederland is een waterland en het water is voor iedereen toegankelijk."
 
Meer informatie, voor zowel de ambassadeurs als mensen die graag willen meevaren, is te vinden via de website van Welkom op het water.
 
Door: Nationale Recreatiegids