Normal_boomfeestdag_2019__beeld_via_persbericht__-_liggend

De Nationale Boomfeestdag wordt dit jaar afgetrapt in de Haarlemmermeer. Onder meer Carola Schouten (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Klimaatberaad-voorzitter Ed Nijpels geven dan het startsein voor de 63e editie van dit evenement. Dit meldt Stichting Nationale Boomfeestdag. 

Naast Nationale Boomfeestdag is op woensdag 13 maart ook de presentatie van de doorberekening van het Klimaatakkoord. Door toedoen van dit toeval is deze dag daarom omgedoopt tot Klimaat-Boomfeestdag. Naast Schouten en Nijpels zijn ook klimaattafel-voorzitter Pieter van Geel, Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en Boomfeestdagvoorzitter Albert Verlinde aanwezig. 
 

PARK21

 
Zij worden ontvangen door burgemeester Onno Hoes en wethouder Mariëtte Sedee, in aanwezigheid met 350 kinderen. Met z’n allen zullen ze één boom per persoon planten in PARK21, dat straks dus zo’n 350 bomen rijker moet zijn. 
 

Kinderklimaattafels

 
Er zal die dag ook extra aandacht gevraagd worden voor het klimaat en de discussie die hiermee gepaard gaat Om kinderen direct bij die discussie te betrekken, lanceren Haarlemmermeer en Stichting Nationale Boomfeestdag de KinderKlimaattafel: kinderen van veertien basisschoolgroepen uit Haarlemmermeer gaan aan evenzoveel KinderKlimaattafels het gesprek aan met burgemeester Hoes, wethouder Sedee, CdK Van Dijk, politici en het bedrijfsleven. Bedrijven als BP-Nederland, DB-Schenker, Rabobank, Dura Vermeer, Corendon, De Meerlanden, RadboudUMC, Tennet en Monuta gaan met de kinderen in gesprek over hun ideeën voor een beter klimaat.
 
Meer informatie over de Nationale Boomfeestdag is te vinden via de websites van de gemeente Haarlemmermeer en van de Stichting Nationale Boomfeestdag.
 
Door: Nationale Recreatiegids