Normal_afsluitdijk__standbeeld__zee__ijsselmeer__waterkering

In september vorig jaar is begonnen aan de grootste werkzaamheden aan de Afsluitdijk sinds de aanleg ervan, ruim 85 jaar geleden. Ook fietsers zullen dit nu gaan merken: vanaf 1 april gaat het fietspad over de Afsluitdijk dicht. Vervangend vervoer komt er in de vorm van een fietsbus. Dit meldt de NOS.

De werkzaamheden aan de Afsluitdijk bestaan onder meer uit  het verhogen van het waterfront en het versterken ervan met speciaal ontwikkelde betonblokken. Binnenkort wordt er ook gestart met het renoveren van de dammen bij de vispassage Den Oever, en wordt er gestart met de aanleg van extra pompen en spilsluizen. Ook de bekleding van de dijk wordt in zijn geheel aangepakt.
 

Fietsbus

 
Om de veiligheid van alle weggebruikers en mensen die aan de weg werken te kunnen waarborgen, wordt vanaf 1 april het fietspad over de Afsluitdijk afgesloten. Voor fietsers en voetgangers zal er vervangend vervoer komen in de vorm van een fietsbus. Als alles meezit moet er in 2022 over een gloednieuw pad weer gewandeld en gefietst worden over de 32 kilometer lange Afsluitdijk. 
 

Dienstregeling en haltes

 
Meer informatie over de afsluiting van het fietspad is te vinden via de website van de Afsluitdijk. Hier zal op 1 april ook de dienstregeling van de fietsbus bekend worden gemaakt. Het is al wel bekend waar de bus zal stoppen: Bij Den Oever, het Monument, Breezanddijk en Kornwerderzand.
 
Door: Nationale Recreatiegids