© MaartenSmit / Wikipedia

De gemeenteraad van Almere heeft de financiering goedgekeurd van een haalbaarheidsonderzoek naar de aanleg van Eden Holland. Deze botanische tuin met museum moet komen in de nabijheid van Kasteel Almere. Dit meldt Omroep Flevoland.

Met de toekenning van het geld is de aanleg van Eden Holland weer een stuk dichterbij. Het project moet gerealiseerd worden op een perceel van Staatsbosbeheer naast het terrein van Kasteel Almere. In en rondom deze eigentijdse ruïne zou themapark WitchWorld zich vestigen, maar die pleinen sneuvelden eind oktober.
 

Belevingstuinen en ontdekkingsbos

 
Eden Holland wil duurzaamheid onder de aandacht brengen en zal onder andere bestaan uit belevingstuinen en een zogeheten ontdekkingsbos. Bedoeling is dat het botanische park 400.000 bezoekers per jaar gaat trekken, en 75 banen oplevert. Daarnaast moet het gaan voorzien in tweehonderd stageplaatsen en vijftig leerwerkplekken. 
 

Begroting

 
Er wordt nu eerst vijf toen uitgetrokken voor het haalbaarheidsonderzoek. Op de basis van de uitkomsten daarvan wordt besloten of Almere dit jaar nog 2,5 miljoen euro in het project gaat stoppen. Als alle plannen worden uitgevoerd zullen de gemeente- en het provinciebestuur uiteindelijk voor tien miljoen euro in het project zitten.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids