Normal_transport__boeing_747-400__corendon__klm__schiphol__vliegtuig__gras__bewolking

Reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij en hotelier Corendon laat in februari een Boeing 747-400 van Schiphol naar het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp transporteren. Daar wordt het toestel in de tuin gezet om te worden verbouwd tot het Corendon Aviation Experience Center. Dit meldt Corendon.

Voor de megaklus is het gespecialiseerde transportbedrijf Mammoet ingehuurd. Dat zal het 150 ton wegende vliegtuig vanaf dinsdagavond 5 februari in vijf dagen van het vliegveld naar het hotel vervoeren. Tijdens die laatste reis moet de Boeing zeventien sloten, de snelweg A9 en een provinciale weg oversteken.
 

Oud-KLM-toestel

 
De Boeing 747 is het voormalig KLM-toestel City of Bangkok dat na dertig jaar dienst een nieuwe eindbestemming krijgt. De afgelopen weken is het in Rome in de kleuren van Corendon gespoten. Daarnaast is het door vliegtuigrecyclingbedrijf AELS ontdaan van alle bruikbare onderdelen, zoals de motoren.
 

Corendon Aviation Experience Center

 
Na het transport komt het toestel in de tuin van het Corendon Village Hotel Amsterdam te staan. Het toestel wordt vervolgens verbouwd tot Corendon Aviation Experience Center dat in het derde kwartaal van 2019 de deuren opent. Het hotel opende vorig jaar zijn deuren in het voormalige hoofdkantoor van Sony en is met meer dan 680 kamers, suites en appartementen het grootste hotel van de Benelux.
 

De laatste reis

 
Het totale transport zal vijf dagen in beslag nemen. Op 5 februari verlaat het toestel om 23.00 uur luchthaven Schiphol, en wordt dan over de weilanden vervoerd naar de Sloterweg. Daar zal de Boeing twee dagen blijven staan. In de nacht van 8 op 9 februari volgt dan het meest spectaculaire deel van het transport: de oversteek over de A9. In de nacht van 9 op 10 februari steekt het vliegtuig de Schipholweg over, en maakt dan de laatste meters naar de standplaats: de tuin van het Corendon Village Hotel.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids