Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

ANWB maakt campings van het jaar bekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De ANWB heeft bekendgemaakt welke campings in binnen- en buitenland het beste zijn bevonden. Voor het eerst mocht het publiek hierover stemmen. In totaal brachten 35.000 mensen hun stem uit. Dit meldt de ANWB.

Voorgaande jaren werden de campingprijzen nog door een vakjury toegekend, maar dit jaar was het de stem van de Nederlandse kampeerder die sprak. De verkiezing bestond uit drie categorieën: De fijnste gezinscamping, De beste huuraccommodatie en De mooiste groene camping. In al deze categorieën werd een eerste prijs aan een Nederlandse en aan een buitenlandse camping toegekend. Tot fijnste gezinscamping in Nederland werd Camping de Paal in het Noord-Brabants Bergeijk gekozen. Over de grens was Camping Les Coudoulets in de Ardèche het beste. Bij dit verkiezingsonderdeel werd vooral gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, sanitair en zwemmogelijkheden. In de categorie De beste huuraccommodatie, waarbij vooral werd gekeken naar ligging, hygiëne en prijs, wonnen Camping de Leistert in Limburg en Camping & Resort Sangulí Salou in Catalonië (Spanje). Tot mooiste groene camping in Nederland werd Camping de Helfterkamp in het Gelderse Vaassen verkozen, en de buitenlandse winnaar was Hedesunda Camping op het Zweedse eiland Ön. De twee campings scoorden hoog op de onderdelen duurzaamheid en terrein.

De winnaars mogen een jaar lang het predicaat ANWB Winnaar Camping van het Jaar 2019 dragen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids 

19 maart '24 ( 9:55)

Gemeente Houten vraagt inwoners om katten tijdens broedseizoen 's nachts binnen te houden

In maart beginnen veel vogels met het uitbroeden van hun eieren. Deze periode maakt ze extra kwetsbaar voor gevaar. Om de broedvogels extra bescherming te bieden heeft de gemeente Houten een oproep gedaan met de vraag of mensen hun katten in de nacht binnen willen houden. Dat meldt RTV Utrecht.

18 maart '24 (10:39)

Lente laat niet op zich wachten: kwik schiet omhoog komende dagen

Waar het op maandag op veel plekken nog bewolkt is, zal het weer de komende dagen flink omslaan. Nadat begin deze maand de meteorologische lente van start is gegaan, begint deze week ook de astronomische lente. En dat gaan we merken, meldt Hart van Nederland.

18 maart '24 (10:09)

Vogelbescherming zet webcam bij visarend weer aan

Ook dit jaar kunnen geïnteresseerden weer kijken naar de broedende visarenden in de Biesbosch. Dit weekend zette de Vogelbescherming de webcam bij het nest van de grote vogels weer aan. De beelden zijn te bekijken via beleefdelente.nl/visarend, meldt Staatsbosbeheer.

15 maart '24 (10:37)

‘Broedvogels verstoord door recreatieve drones’

Vandaag is de officiële eerste dag van het broedseizoen. Dit is het moment dat mensen er op uit trekken om de eerste vogeleieren te vinden. In een kop van een lokale omroep wordt daarbij gesuggereerd dat drones ‘daarbij kunnen helpen’. Visit Wadden roept echter op om géén recreatieve drones te gebruiken. Die kunnen namelijk een negatief effect hebben op broedvogels, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en Visit Wadden. Dat melden beide organisaties. 

15 maart '24 ( 9:36)

Warmste 14 maart ooit gemeten, record uit 1991 gebroken

Het is donderdag officieel de warmste 14 maart ooit gemeten, meldt Weeronline. In De Bilt steeg het kwik naar 17,7 graden en daarmee is het oude datumwarmterecord van 17,6 graden uit 1991 verbroken.

15 maart '24 ( 8:54)

Dit weekend NLdoet: koning Willem-Alexander en Beatrix helpen mee

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima steken vrijdag de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het koningspaar helpt in de keuken bij een high tea voor kwetsbare buurtbewoners.

15 maart '24 ( 8:50)

Broedseizoen begint, natuurclubs houden gezamenlijke actie

Het broedseizoen is begonnen. Dat is een cruciale periode voor de natuur, zeggen Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en Staatsbosbeheer. Daarom vragen ze bezoekers met de speciale campagne 'de Kraamkamer van de Natuur' om de regels in natuurgebieden te respecteren.

13 maart '24 (16:14)

Gemeente Olst-Wijhe moet aantrekkelijker worden voor recreatie

De gemeente Olst-Wijhe is een mooi gebied en heeft heel veel kansen in de sector recreatie en toerisme. Dat vindt wethouder Hans Olthof. Volgens Olthof worden de kansen voor recreatie in het gebied langs de IJssel te weinig benut, zegt hij in een artikel van De Stentor.

13 maart '24 (11:07)

Voedingscentrum waarschuwt voor hoge concentratie PFAS in eieren hobbykippen

Eieren van hobbykippen kunnen dusdanig veel PFAS bevatten, dat het gezondheidsschade kan opleveren als mensen ze voor langere tijd vaak eten. Daarvoor waarschuwt het Voedingscentrum. "Wil je geen risico lopen, dan is de meest veilige keuze om te kiezen voor eieren uit de supermarkt, van speciaalzaken of van de markt. Hierin zijn geen hoge waarden gevonden", raadt het centrum consumenten aan.

13 maart '24 (10:49)

Drie provincies werken aan nieuwe pelgrimsroute langs de waddenkust

De komende drie jaar wordt er in de provincies Noord-Holland, Groningen en Friesland gewerkt aan een pelgrimsroute langs de waddenkust voor bezinningstoerisme. De fiets- en wandelroute van Het Ziltepad verbinden tussen Den Helder en Oost-Groningen meer dan 20 historische kerken met elkaar. De initiatiefnemers verwachten dat de pelgrimsroute vanaf 2027 meer dan 50.000 deelnemers zal trekken. Het Waddenfonds, een gemeenschappelijke regeling van de drie waddenprovincies ondersteunt het project met een subsidie van meer dan 6 ton. De totale kosten komen uit op meer dan 1 miljoen euro, meldt provincie Groningen.