Logo_ek_cross__tilburg_2018__logo_

Niet minder dan 590 atleten uit 38 landen zullen op 9 december deelnemen aan de Europese kampioenschappen veldlopen: een recordaantal. Het sportevenement wordt voor de 25e keer georganiseerd, ieder jaar op een andere plek in Europa. Dit jaar is dat in Safaripark Beekse Bergen in Noord-Brabant. Dit meldt RTL.

Het evenement wordt sinds 1994 georganiseerd door de European Athletic Association (EAA) en was één keer eerder in Nederland, in 2005. Ook toen vond het evenement plaats in het dierenpark tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Dit jaar zal de Turk Kaan Kigen Özbilen zijn titel verdedigen bij de mannen, en zijn landgenote Yasemin Can haar titel bij de vrouwen.

Nederlands is tijdens dit zilveren jubileum van het EK veldlopen met 26 atleten vertegenwoordigd. De kampioenschappen bestaat uit zeven onderdelen, waaronder gemengd estafette; alleen bij dat onderdeel is Nederland niet vertegenwoordigd. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website http://www.tilburg2018.nl/. Hier kunnen ook tickets worden besteld.

Door: redactie Nationale Recreatiegids