Normal_boom

Op 30 november start De Plantkaravaan van Trees for All met een boomplantdag in Flevoland. De stichting, die zich al bijna twintig jaar inzet voor een groene en leefbare wereld, wil daarmee aandacht vragen voor de opwarming van onze planeet. Het nieuwe bos komt ten oosten van de Oostvaardersplassen. Dit meldt Trees for All.

In november wordt het startsein gegeven voor de aanplant van ruim zeventigduizend nieuwe bomen in Nederland. "Het planten van bos is belangrijker en relevanter dan ooit", zegt Lena Euwens, directeur Trees for All. "De opwarming van de aarde moet worden gestopt, niets doen is geen optie. Bomen leggen CO2 vast. Als we de doelstellingen van het klimaatakkoord willen halen, dan moeten we meer bos aanplanten en beschermen", aldus Euwens.

De Plantkaravaan van Trees for All in het Hollandse Hout, een natuurgebied van negenhonderd hectare vlakbij de Oostvaardersplassen, dat begin jaren zeventig werd aangelegd. Hier geeft op 30 november de commissaris van de Koning in Flevoland, Leen Verbeek, het startsein voor het aanplanten van het nieuwe bos. Reinier van den Berg, ambassadeur van Trees for All, geeft ter plekke een masterclass over klimaatverandering en het belang van CO2-vastlegging door bomen. Voor de organisatie van de Plantkaravaan ontvangt Trees for All een bijdrage uit het Klimaatakkoord.

Trees for All werkt samen met Staatsbosbeheer in het Nationaal Bossenfonds met als gemeenschappelijk doel: meer bos in Nederland. Bossen zijn van levensbelang, legt Euwens uit. "Bossen zorgen voor biodiversiteit, een gezonde bodem, gaan erosie en verdroging tegen en leveren voedsel en andere producten." In de komende maanden worden ruim zeventigduizend bomen geplant. In het Hollandse Hout verrijst nieuw bos en in het Waalse Bos en het Bieslandse Bos wordt ziek bos hersteld met gemengd bos. Staatsbosbeheer zorgt voor het langdurige beheer van het nieuwe bosgebied.

Door: redactie Nationale Recreatiegids