Normal_drone__2_

Geen Formule 1, wel drones: in oktober 2019 zal in Assen het grootste outdoor drone-evenement van Europa georganiseerd worden op het TT Circuit. Bezoekers wordt een kijkje in de toekomst beloofd tijdens de eerste editie van het Drone Festival Assen. Dit meldt RTV Drenthe.

"De impact van drones wordt groter dan die van internet", vertelt Peter Oosterbaan, de directeur van het TT Circuit. Het organiseren van een festival rondom de vliegende camera's sluit volgens hem aan bij de ambitie van het TT Circuit om voortdurend de nieuwste technische ontwikkelingen te omarmen, om zo relevant te blijven. Dat doet het nu al op veel verschillende manieren, zo stelt Oosterbaan: "Het circuit is volledig van een glasvezelnetwerk voorzien, we hebben ons eigen zonnepanelenpark en hadden dit jaar Experience Electric Day, waar bezoekers konden kennismaken met elektrisch rijden."

Het Drone Festival Assen zal op zaterdag 5 oktober 2019 voor het eerst worden gehouden. Het exacte programma is nog niet bekend, maar er zullen in ieder geval droneraces worden gehouden en demonstraties te zien zijn van hulpdiensten en defensie. De toegang zal gratis zijn.

Door: redactie Nationale Recreatiegids