Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner
8 stille plekken in Nederland waar je gegarandeerd tot rust komt
26 april '23 ( 8:57)
location_on [xx]km

8 stille plekken in Nederland waar je gegarandeerd tot rust komt

Zijn er nog plekken waar het écht stil is in Nederland? In ons steeds drukker wordende landje is het soms even goed zoeken naar een plek waar je tot rust kan komen. Op veel plekken heb je geruis van snelwegen, spoorwegen, steden of andere natuurliefhebbers. Maar toch, echte stillen plekken zijn er nog wel. Ga naar een van de locaties uit deze top 8, en een retraite voor je trommelvliezen is gegarandeerd.

11 februari '22 (11:25)
location_on [xx]km

Stimulans voor binnenlandse vakantiebestemmingen

Uitbaters van vakantiehuizen zien een sterke toename in het aantal binnenlandse vakantiegangers. Met oog op de onzekere coronamaatregelen kiezen Nederlanders vaker voor vakantie in eigen land. Dit meldt RTL Nieuws. 

09 februari '22 (10:15)
location_on [xx]km

CBS: door corona minder besteed aan horeca, recreatie en cultuur

Corona heeft ervoor gezorgd dat Nederlanders een aanzienlijk kleiner deel van hun inkomen hebben uitgegeven. Dat kwam vooral omdat we minder buitenshuis uitgaven door lockdowns, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar aanleiding van cijfers over het eerste coronajaar.

10 december '21 ( 9:44)
location_on [xx]km

Veel vraag naar lessen, spullen en kleding voor wintersport

Wintersportwinkeliers en -locaties merken dat de animo voor wintersport toeneemt. De vraag naar skilessen, -kleding en -spullen is groot, melden ze aan het ANP. Met name kinderkleding gaat hard. "Mensen hebben soms twee jaar niet kunnen wintersporten. Kinderen zijn overal uitgegroeid", aldus speciaalzaak De Skihut uit Scheveningen.

03 december '21 ( 9:44)
location_on [xx]km

Grapperhaus: schokkend veel ongelukken met lachgas

Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) vindt het hoge aantal verkeersongelukken veroorzaakt door lachgas "schokkend" en "zorgwekkend". Uit een inventarisatie door de politie, op verzoek van de NOS, blijkt dat de afgelopen drie jaar er bijna 1800 ongelukken met lachgas waren. Daarvan hadden 63 een dodelijke afloop. Tot dusver heeft de politie dit jaar al meer dan 4000 keer een bestuurder betrapt op het gebruik van lachgas achter het stuur.

30 november '21 (10:41)
location_on [xx]km

De Librije terug op eerste plaats in de Lekker Top-100

Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse superchef die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, versloeg zijn collega’s met kwalificaties als ‘rotsvast’ en ‘vernieuwend’. Dit meldt Pijper Media.

25 november '21 (11:27)
location_on [xx]km

Groningen komt met lachgasverbod in deel binnenstad

De gemeente Groningen komt met een lachgasverbod in een deel van de binnenstad. Het gebruiken van lachgas wordt verboden in het gebied rond de Westersingel en Westerhaven. Daar mag lachgas dan niet meer geïnhaleerd worden op straat. Ook is het dan verboden om lachgas bij je te dragen voor direct gebruik, bijvoorbeeld als volle ballon. Hiermee wil het college de overlast van gebruikers en het zwerfvuil van lachgas tegengaan. Dit meldt de gemeente Groningen.

24 november '21 ( 9:02)
location_on [xx]km

Weer verplicht: 1,5 meter afstand houden om coronavirus

Het is weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Het kabinet heeft de maatregel die eind september verdween, opnieuw ingevoerd vanwege het nog altijd oplopende aantal coronabesmettingen. Dinsdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 153.957 positieve coronatests in zeven dagen tijd. Een week eerder kwamen er nog ruim 110.000 besmettingen aan het licht.

23 november '21 (15:53)
location_on [xx]km

Treatwell presenteert de Nederlandse Top Rated salons van 2021

Treatwell heeft de salons met de meeste vijfsterrenbeoordelingen van 2021 de Top Rated-status toegekend. Consumenten kunnen zo eenvoudig hun volgende schoonheidsbehandeling boeken bij de beste salons in hun buurt. Dit meldt BOBBERY.

03 november '21 ( 9:18)
location_on [xx]km

Rutte: reële kans op nieuwe maatregelen als trend niet keert

De kans is "reëel" dat het kabinet medio november nieuwe coronamaatregelen zal aankondigen "als de trend niet keert". Dat zegt demissionair premier Mark Rutte.

03 november '21 ( 9:15)
location_on [xx]km

Wat houden de nieuwe coronamaatregelen in voor recreërend Nederland?

Gisteren hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge nieuwe coronamaatregelen afgekondigd om het stijgende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Wat houdt dit in voor recreërend Nederland? Een overzicht.

22 oktober '21 ( 9:29)
location_on [xx]km

Wat te doen deze herfstvakantie? 5 tips!

Heb je zin om erop uit te gaan deze herfstvakantie maar nog geen idee waarnaartoe? We hebben 5 tips voor je: voor alle leeftijden en weertypen zit er iets tussen. Laat je inspireren!

22 oktober '21 ( 9:17)
location_on [xx]km

Herfstvakantie zuiden begint vandaag

In het zuiden van het land begint deze vrijdag de herfstvakantie. Die duurt tot en met 31 oktober. De vakantie geldt voor Zeeland, Limburg, het grootste deel van Noord-Brabant en 22 gemeenten in Gelderland, waaronder Arnhem en Nijmegen. Het begin van de vakantie kan vrijdagmiddag leiden tot files, zo is te zien op de verkeersdruktekalender van de ANWB.

17 september '21 ( 9:16)
location_on [xx]km

Nederland blijft rood op coronakaart, verbetering in Zuid-Europa

Heel Nederland is ook de komende week rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Dat is de een na hoogste waarschuwingskleur. Het aantal positieve tests en het percentage dalen weliswaar, maar nog niet genoeg om te zakken naar oranje. Dat zou in de komende weken wel kunnen gebeuren.

11 augustus '21 (11:12)
location_on [xx]km

Bijna 1,5 miljoen mensen zien terugkeer We Zijn Er Bijna

De start van het nieuwe seizoen van We Zijn Er Bijna is dinsdag door veel mensen bekeken. Op de eerste aflevering van de kampeershow over reislustige vijftigplussers stemden bijna 1,5 miljoen mensen af, meldt Stichting KijkOnderzoek.

27 juli '21 ( 9:31)
location_on [xx]km

Nederlanders lezen in de zomer meer thrillers dan in de winter

Nederlanders lezen in de zomermaanden meer spannende boeken dan in de wintermaanden. Het aandeel thrillers in alle verkochte boeken ligt in juli en augustus twee keer zo hoog als in november en december. In totaal zijn bijna vier op de tien verkochte romans een spannend boek.

07 juli '21 ( 8:09)
location_on [xx]km

De Jonge: toch 2 weken wachten met feesten na laatste coronaprik

Mensen die na volledige coronavaccinatie weer het nachtleven in willen, moeten daar toch twee weken mee wachten. Dat heeft zorgminister Hugo de Jonge gezegd. Tot dusver mocht iedereen meteen na de tweede prik - of na één prik met het Janssen-vaccin - weer naar de club of discotheek.

02 juli '21 ( 8:15)
location_on [xx]km

Start van wietexperiment voor onbepaalde tijd uitgesteld

De start van het wietexperiment in tien Nederlandse steden is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het was de bedoeling dat de proef met de legale levering, inkoop en verkoop van cannabis dit najaar van start zou gaan, maar er zijn nog te veel onzekerheden. Zo hebben de telers meer tijd nodig om kwalitatief goede hasj te kunnen leveren.

28 mei '21 ( 6:40)
location_on [xx]km

Sauna's rekenen op goed nieuws van kabinet over openstelling

De sauna's in Nederland hebben alle reden om aan te nemen dat het kabinet vandaag bekend gaat maken dat ze, onder voorwaarden, weer open mogen. Dat zegt voorzitter Jos Keizer van de Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellness Bedrijven (VNSWB) donderdag. "Ik ga daarvan uit. Voor mij is het eigenlijk een feit."