Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Door Nationale Recreatiegids / Michelle Klos
schedule 6 min
location_on [xx]km
rotterdam skyline
Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

Met je hoofd in de wolken

Sinds de oplevering in 2022 vraagt de glazen top van de Zalmhaventoren om een skybar. Na twee jaar wordt dit werkelijkheid. Op de 57ste en 58ste verdieping wordt momenteel hard gewerkt aan een 'high end' restaurant en cocktailbar. Horeca-ondernemer Dennis Vermeulen (38) werkt samen met het Franse vrijetijdsbedrijf Magnicity om van deze locatie iets bijzonders te maken.

De lift brengt je in slechts 32 seconden naar boven, waar je een verbluffend uitzicht hebt over de stad. Zelfs iconen zoals de Euromast lijken klein vanaf deze hoogte. Vermeulen zorgt ervoor dat alle gasten optimaal van het uitzicht kunnen genieten, door slim gebruik te maken van hoge en lage tafels.

Voor Vermeulen is deze skybar een droom die uitkomt. Hoewel hij vroeger piloot wilde worden, werd hij afgekeurd vanwege zijn lengte. Nu heeft hij alsnog zijn 'hoofd in de wolken' met dit unieke horecaconcept. Het uitzicht vanaf de Zalmhaventoren biedt een rustgevend en compleet perspectief op Nederland, met alle grote steden in één blikveld.

Het restaurant, genaamd Celest, zal het hoogste restaurant van Nederland zijn, 55 meter hoger dan Club Omen in Den Haag. De naam, Frans voor 'hemels', verwijst naar de ervaring van dineren boven de wolken. Bij lage bewolking kijk je vanuit Celest op een strakblauwe hemel met zon.

Uitgebreid naar Nederland

Magnicity, de wereldleider in stedelijke recreatie op grote hoogte, exploiteert al iconische locaties zoals de Tour Montparnasse in Parijs en de Berliner Fernsehturm in Berlijn. Nu breiden ze hun portfolio uit met Celest in Rotterdam. Alexia Vettier van Magnicity is enthousiast over de nieuwe toevoeging en prijst Rotterdam om zijn architectuur, haven en Erasmusbrug.

De Zalmhaventoren zal een culinaire trekpleister worden, terwijl de Euromast zijn toeristische functie behoudt. Celest belooft een unieke ervaring te bieden, geïnspireerd op een verhaal van Edgar Allen Poe over een Rotterdammer die naar de maan reist. De bouw van het restaurant op zo'n hoogte is een logistieke uitdaging, maar Vermeulen en zijn team zijn vastbesloten om dit tot een succes te maken.

Gasten zullen alleen de voordelen van de grote hoogte ervaren. Vermeulen wil ervoor zorgen dat het hen aan niets ontbreekt. Roken is echter niet toegestaan, rokers moeten hiervoor 57 verdiepingen omlaag.

25 juli '24 (13:05)

Eigenaar Ruud Koppens verkoopt ETF Ride Systems en gaat met pensioen

Ruud Koppens, eigenaar van ETF Ride Systems, is per 1 juli 2024 met pensioen gegaan. Hij heeft 26 jaar lang leiding gegeven aan het bedrijf dat dark rides ontwikkelt, maar heeft het stokje doorgegeven aan een particuliere familiegroep die actief is in de amusementsindustrie. Dit meldt ETF Ride Systems.

25 juli '24 ( 8:30)

'Duidelijke toename' verkoop treintickets naar Parijs door Olympische Spelen

De NS ziet "een duidelijke toename" in de verkoop van treintickets naar Parijs. Daar beginnen vrijdag de Olympische Spelen. Voor de laatste week van de Spelen zijn tot nu toe zelfs bijna twee keer zoveel treintickets naar de Franse hoofdstad geboekt als vorig jaar voor dezelfde boekingsperiode, meldt de vervoerder.

24 juli '24 (11:55)

Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

24 juli '24 (11:42)

Ondernemer boos omdat zijn speelparadijs in Etten-Leur nog niet klaar is

In Etten-Leur wil een ondernemer een speelparadijs neerzetten aan de Hoge Neerstraat, waar voorheen een partycentrum stond. Daar zit hij al lange tijd voor om de tafel met de gemeente. Tijdens een van die gesprekken kon hij zijn frustraties moeilijk voor zich houden. Het hele proces duurt erg lang volgens hem, meldt BN de Stem.

23 juli '24 ( 8:30)

ANWB: automobilisten kunnen beste hele zomer Parijs mijden

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

17 juli '24 ( 8:43)

Nederlandse export fietsen in zeven jaar tijd verdubbeld

Fietsen zijn een steeds groter exportproduct geworden voor Nederland. In een periode van zeven jaar is de exportwaarde van fietsen ruim verdubbeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

16 juli '24 (12:16)

Beoogde verhoging toeristenbelasting Ermelo maakt ondernemers niet blij

Het wordt vanaf volgend jaar waarschijnlijk een stukje duurder om te overnachten in Ermelo. Er moeten meer inkomsten komen via de toeristen- en forensenbelasting in de gemeente, zo’n 800.000 euro extra. Dat zal naar alle verwachting betekenen dat onder andere de toeristenbelasting verhoogd wordt. Niet iedereen kan het besluit begrijpen, meldt de Stentor.