Webinar ‘Bloeiende natuur, tevreden gasten’ over natuurinclusief ondernemen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Op dinsdag 9 april organiseren IVN Natuureducatie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland een webinar voor recreatieondernemers. Deze heeft de titel ‘Bloeiende natuur, tevreden gasten’ en biedt een reeks praktische tips en inspiratie voor ondernemers om hun camping-, terras of hotelterrein duurzaam in te richten. Niet alleen fijn voor de gasten, maar ook nog eens voor de natuur. Dat meldt HISWA-RECRON.

De natuur is steeds meer onder de aandacht van mensen. Ook recreatie in de natuur. Meer en meer mensen trekken er op uit om tot rust te komen in een groene omgeving. Daar kan je als ondernemer ook op inspelen. Dit helpt de natuur een handje en de kan je als ondernemer je gasten een natuurervaring bieden op eigen terrein. De webinar geeft daar tips en inspiratie voor.

Interactief

In de webinar gaan deelnemers aan de slag met de praktische tips voor natuurinclusief ondernemen. Deelnemers maken in een groep een opdracht waarin zij de omgeving natuurlijker en diervriendelijker maken, waarbij rekening wordt gehouden met de lokale biodiversiteit. Deelnemers krijgen hierbij advies van experts van IVN en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Zij begeleiden en staan ook klaar om vragen te beantwoorden.

Recreatieondernemers

Alle recreatieondernemers zijn welkom om deel te nemen aan de webinar. Het maakt niet uit of ze daar nog niet mee zijn begonnen of al een aantal stappen hebben gezet. Inspiratie en kennis worden gedeeld om ervoor te zorgen dat niet alleen de natuur een boost krijgt, maar biedt gasten ook mooie natuurervaring.

Deelname is gratis en kan via de website van IVN Gelderland. De bijeenkomst is bij te wonen via Zoom. 

Afbeelding: Reeën - Camping Belthoeve door Frans Berkelaar