Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Iconische nachtclub De School in Amsterdam officieel gesloten

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Iconische nachtclub De School in Amsterdam officieel gesloten
Acht jaar lang heeft de Amsterdamse nachtclub De School de nachtscene in Nederland hoog gehouden. Daar is nu echter een einde aan gekomen. De nachtclub is sinds deze week officieel gesloten. Het afgelopen weekend is daarom hun langste feestmarathon ooit geweest. Feestgangers konden 61 uur lang hun muzikale lol opdoen. Dat meldt 3voor12.

Je merkt niet dat het tien uur in de ochtend is als je een nacht in De School bent geweest. Volledig duister, volgepakt met mensen en de geur van het nachtleven stroomt door je neus.

Waarde

Er is veel belangstelling voor het laatste feestelijke weekend in De School. Op zondagmiddag stond er volgens NRC een rij van zo’n 150 meter voor de deur van de nachtclub. Maar dat is niet uniek. Soms staan mensen hier uren in de rij te wachten voordat ze een dansje kunnen wagen. Waarom is dat het zo waard?

Waar de nachtclub bekend om staat is de totale duisternis. Het is een van de weinige clubs waar het écht donker is.

Daarnaast is het niet toegestaan om foto’s te maken in De School. Met een sticker kun je je telefooncamera afplakken. Hiermee wordt de privacy van de bezoekers én kan het puur draaien om waar het om gaat: muziek.

Niet alleen privacy, ook respect naar elkaar is belangrijk in De School. De club moest een veilige plek voor feestvierders worden, waar geen machogedrag wordt vertoond en muziekliefhebbers samen kunnen komen.

Icoon

De School is opgericht in 2016. De Amsterdamse clubs Trouw en 11 besloten om samen een nachtclub te starten. Die groeide in de jaren die volgden uit tot een van de meest iconische clubs in het land. Een groot aanbod aan muziekgenres, van techno tot disco, alles werd hier gedraaid. Dj’s die in De School konden draaien kregen automatisch een kwaliteitsstempel opgedrukt.

Wel kwam de club in 2020 negatief in het nieuws omdat er online een discussie ontstond over inclusie en racisme. Er zouden te veel blanke mensen in het team werken. Dat zou ook terug te zien zijn in het programma en het deurbeleid. Uiteindelijk werden de kosten door de coronapandemie te groot, met een sluiting als gevolg. De club hervatte haar bezigheden weer in 2022. Hierna werd het weer druk in De School.

Nieuwe club

Fans van De School hoeven niet lang te treuren dat zij naar een nieuwe plek op zoek moeten gaan. De organisatie van De School heeft al aangekondigd dat zij een nieuwe plek willen openen. Waar en wanneer dat gaat gebeuren is echter nog niet bekend. 

19 april '24 (10:41)

Vanaf nu is de natuur ook een artiest (die daar geld aan kan verdienen)

De zingende vogeltjes of kabbelende watertjes die je in veel muzieknummers hoort kunnen vanaf nu aangemerkt worden als ‘muzikant’. Het staat artiesten vrij om de natuur mee te nemen in de artiestenlijst, waardoor het ook voor deze ‘artiest’ mogelijk wordt om royalty’s te ontvangen, meldt NOS.

18 april '24 (11:32)

Minimumloon toch niet met 1,2 procent extra omhoog: Eerste Kamer stemt tegen spoedwet

Het leek er even op dat het minimumloon met 1,2 procent extra verhoogd zou worden, maar dit gaat niet door. De Eerste Kamer stemde woensdag tegen. Dit betekent dat er per 1 juli dus geen extra verhoging van het minimumloon plaatsvindt, meldt Rijksoverheid.

16 april '24 (11:54)

Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

15 april '24 (16:54)

‘Nederlanders besteden hun vrije tijd actief en gevarieerd’

Nederlanders besteden graag hun vrije tijd actief en gevarieerd. Daarbij besteden ze ook tijdens een dagje uit, blijkt uit een recent onderzoek naar uithuizige vrijetijdsmarkt van I&O Research, in opdracht voor het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). In het Nederlandse Vrijetijdsonderzoek (NVTO) wordt inzicht gegeven in de vrijetijdsactiviteiten buitenshuis. In totaal hebben 28.145 respondenten de vragenlijst ingevuld, over de periode van november 2022 tot november 2023, meldt NBTC. 

15 april '24 (15:26)

Utrechtse Jaarbeurs voor het eerst sinds coronapandemie weer winstgevend

De Jaarbeurs in Utrecht heeft afgelopen jaar voor het eerst sinds de coronacrisis weer winst gemaakt. De evenementenlocatie organiseerde vooral meer beurzen in het buitenland, onder meer in Thailand, Vietnam en de Verenigde Arabische Emiraten. In de Jaarbeurs zelf waren vorig jaar minder grote evenementen.

12 april '24 ( 9:37)

Touroperators bereiken de meeste mensen via TV

Touroperators maken het meest gebruik van reclame op televisie. Dat neemt bijna 40 procent van de totale advertenties in beslag. De reclame van TUI Nederland bereikt de meeste Nederlanders (44 procent). Personen van 35 tot en met 49 jaar zien reclames aanzienlijk minder vaak, blijkt uit de Nationale Benchmark Touroperators, een grootschalig onderzoek van Multiscope. Voor het onderzoek zijn 7.000 Nederlanders ondervraagd, meldt Multiscope.

11 april '24 (16:04)

Fietsenfabrikant VanMoof verkoopt weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (11:49)

Nederlandse Oostappen-vakantieparken straks niet meer in handen van Peter Gillis

Peter Gillis stopt als baas van Nederlandse Oostappen-vakantieparken, zo heeft hij donderdag bekendgemaakt. De organisatie komt in handen van een nieuwe uitbater. Gillis gaat wel door met het beheer van de Belgische parken, die onder een nieuw label doorgaan.

08 april '24 (13:25)

Webinar ‘Bloeiende natuur, tevreden gasten’ over natuurinclusief ondernemen

Op dinsdag 9 april organiseren IVN Natuureducatie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland een webinar voor recreatieondernemers. Deze heeft de titel ‘Bloeiende natuur, tevreden gasten’ en biedt een reeks praktische tips en inspiratie voor ondernemers om hun camping-, terras of hotelterrein duurzaam in te richten. Niet alleen fijn voor de gasten, maar ook nog eens voor de natuur. Dat meldt HISWA-RECRON.

05 april '24 (12:57)

Winfried Baijens nieuwe presentator Met het Oog op Morgen

Winfried Baijens gaat het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen presenteren. Dat maakt de NOS vrijdag bekend. De 46-jarige presentator gaat afwisselend met Rob Trip de woensdagse editie presenteren.