Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

21e editie van de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg morgen van start

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
21e editie van de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg morgen van start
Het is bijna zover: de Recreatie Vakbeurs gaat morgen weer van start. Dit jaar staat de beurs in het teken van een ‘toekomstbestendige recreatiebranche’. Er is veel belangstelling: al twee weken geleden meldde de organisatie dat de beursvloer volledig volgeboekt is. Maar wat is er precies te doen, te leren en te zien?

Het platform voor recreatieprofessionals is de afgelopen jaren flink uitgegroeid. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om hun nieuwste producten, diensten en innovaties aan de wereld te tonen. Ook dit jaar is er weer veel belangstelling. Waar gaat het over tijdens de 21 editie?

Je kan het zo niche niet bedenken of de Recreatie Vakbeurs heeft er wel een ondernemer voor weten te strikken. Van techniek tot dienstverlening, horeca en digitalisering. In totaal staan er meer dan 325 exposanten op de vloer.

Kennisprogramma

Naast de beursvloer is er ook een kennisprogramma. De Exposanten Studio is een plek waar best practices van ondernemers worden verteld. Zo is er een item over de vergrijzing en de invloed hiervan op de recreatiesector. Ook onderwerpen als energieneutraliteit komen aan bod en gaan Richard Otten en de directeur van De Krim Texel, Iwan Groothuis, aan tafel zitten voor een podcast over de recreatiebranche. Wil je het volledige kennisprogramma zien, klik dan hier.

Recreatie Vakbeurs App

Naast alle vernieuwingen in de branche komt ook de organisatie van de vakbeurs met een vernieuwing: de Recreatie Vakbeurs App. Hierin kunnen deelnemers allerlei informatie vinden, zoals een plattegrond en een agenda met de kennissessies.

Inspiratie

Als je even geen zin hebt om naar sprekers of exposanten te luisteren, dan kun je ook ene kijkje nemen op het Inspiratieplein. Daar kun je – natuurlijk – inspiratie opdoen met prachtige producten uit de segmenten Interieur en Styling en Outdoor Living. 

04 december '23 (11:50)

Eerste resultaten huisdierenpoepactie DierenPark Amersfoort bekend

Weten jullie nog dat wij in april een oproep deden om de poep van jouw huisdieren te doneren aan DierenPark Amersfoort voor enzymonderzoek? De eerste resultaten hiervan zijn bekend. Het onderzoek, een samenwerking van DierenPark Amersfoort en ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam), richtte zich op de enzymactiviteit in de uitwerpselen van zowel huisdieren als dieren die leven in de dierentuin. Uit de eerste resultaten blijkt dat er grote verschillen tussen de enzymactiviteit zijn. Dat meldt DierenPark Amersfoort.

04 december '23 ( 8:52)

Kwart Nederlanders geeft meer uit aan feestdagen, 1 op 5 juist minder

Ruim een kwart van de Nederlandse consumenten verwacht meer uit te geven aan Sinterklaas en Kerstmis dan vorig jaar en één op de vijf juist minder. Die laatste groep doet dat omdat de prijzen hoger zijn, omdat ze bewuster om willen gaan met geld en alleen noodzakelijke dingen willen kopen. Dat zegt ABN AMRO op basis van onderzoek onder 1250 mensen.

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.