Meer aandacht nodig voor toegankelijkheid van recreatie

Door Johanne Levinsky
2 min
Een dagje uit is nog lang niet altijd leuk voor iedereen, zeg Stichting Accessibility. Er is dus meer aandacht nodig voor toegankelijkheid van recreatie, digitaal en offline. Er zijn bijvoorbeeld nog steeds ontoegankelijke websites, te krappe parkeerplaatsen, geen alternatieve informatiebronnen of toegankelijk bewegwijzering. Stichting Accessibility heeft vier animaties gemaakt om aandacht te vragen voor toegankelijkheid van recreatie voor mensen met een beperking, zo meldt de stichting. 

De stichting vraagt in de aanloop naar de Recreatie Vakbeurs op 14, 15 en 16 november aandacht voor toegankelijkheid in de sector. Toekomstbestendige recreatie betekent namelijk ook inclusieve recreatie. Bezoekers met en zonder beperking moeten er dus evenveel van kunnen genieten.

Animatiefilmpjes

Volgens Stichting Accessibility zijn er voor recreatiebedrijven nog veel kansen die van invloed zijn op de loyaliteit, klanttevredenheid en het afzetpotentieel. Daarvoor is het belangrijk om goed in beeld te hebben of hun bedrijf toegankelijk is voor iedereen, inclusief mensen met een rolstoel, witte stok of gehoorproblemen. Hoe? Bekijk hier de vier animatiefilmpjes:

Toegankelijke website

Toegankelijke parkeerplek

Toegankelijk toilet

Toegankelijk gebouw